Traian Băsescu: Reducerea personalului bugetar va continua în primul rând în administraţie

Traian Băsescu: Reducerea personalului bugetar va continua în primul rând în administraţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seara, la TVR, că procesul de reducere a personalului bugetar va continua "în primul rând în administraţie" şi că, deşi în ultima perioadă nu au mai fost reduceri radicale, numărul de salariaţi la stat se reduce lunar cu cel puţin 5.000 de bugetari.

Întrebat dacă va fi continuat procesul de reducere a personalului bugetar, şeful statului a răspuns pozitiv, precizând că acest lucru va fi făcut "în primul rând în administraţie". "Este legislaţia care spune - la şapte oameni care pleacă din sistem, se poate angaja unul - această legislaţie rămâne în vigoare în continuare. Şi mă uitam, spre exemplu anul acesta, deşi nu au mai fost acele reduceri radicale, legislaţia existentă face ca în fiecare lună numărul de salariaţi la stat să se reducă cu cel puţin 5.000. Între 5.000 la 8.000, lunar", a menţionat şeful statului.

El a precizat că acest lucru se face ori "natural", ori prin pleacarea din sistem a unor angajaţi care nu mai sunt înlocuiţi prin noi angajări.

"Deci, din ianuarie până acum, pe legislaţia existentă, nu a existat lună cu o reducere de personal mai mică de 5.000 de persoane. Fără concedieri. Dar se menţine această proporţie. Ca să poţi să angajezi un om nou în sistem trebuie să plece şapte", a mai spus şeful statului.

Din câte ştiu de la Guvern, nu au cum să indexeze pensiile începând cu 1 ianuarie

Preşedintele Traian Băsescu a mai declarat că, din câte ştie de la Guvern, nu se pot indexa pensiile de la 1 ianuarie 2012. "Din câte ştiu de la Guvern, nu au cum să indexeze pensiile începând cu 1 ianuarie", a declarat Traian Băsescu.

Băsescu a afirmat, răspuzând unei întrebări, că dacă încep procese pentru indexări de pensii, judecătorii să spună şi de unde se iau banii. Şeful statului a declarat că nu înţelege cum de se tot dau decizii în instanţe "într-o veselie" împotriva unei legi care prevede scăderi salariale pentru bugetari, în condiţiile în care acest act normativ a fost declarat constituţional.

"Dacă e în fişa de post a cuiva să distrugă ţara asta, să distrugă echilibrele macroeconomice, îi spunem că o face cu succes. Uitaţi-vă, eu spun ce e adunat acum din hotărârile judecătoreşti: În condiţiile în care executăm bugetul anul acesta – 65 miliarde lei, ceea ce înseamnă 13,2 miliarde. Numai din hotărâri judecătoreşti, care au fost hotărâri împotriva unor legi care au fost declarate constituţionale. (...) în momentul de faţă sunt cumulate nouă miliarde lei, plăţi prin hotărârile judecătoreşti", a continuat şeful statului.

Citit 932 ori Ultima modificare Joi, 03 Noiembrie 2011 21:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.