PDL, UNPR, PSD, PNL şi PC resping propunerea UDMR de eliminare a caracterului naţional al statului

PDL, UNPR, PSD, PNL şi PC resping propunerea UDMR de eliminare a caracterului naţional al statului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Propunerea UDMR de eliminare din Constituţie a caracterului naţional al statului a reuşit să coalizeze reprezenanţi ai taberelor politice adverse, Roberta Anastase, Victor Ponta, Dan Voiculescu, Cristian Diaconescu şi Ioan Oltean susţinând cu toţii că amendamentul Uniunii este inacceptabil.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, miercuri, că PDL respinge categoric propunerea UDMR şi a arătat că are certitudinea că o asemenea prevedere nu va fi votată. "Vă asigur că propunerea UDMR va fi luată în dezbaterea Comisiei juridice, care analizează proiectul de revizuire a Constituţiei, şi cu certitudine nu va fi votată. PDL categoric respinge o asemenea iniţiativă şi o crede totalmente împotriva actualei Constituţii şi a realităţilor care consacră statul român", a precizat Ioan Oltean.

Preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a spus că prevederile constituţionale legate de structura fundamentală a statului nu pot suferi modificări, aşa cum doreşte UDMR.

Propunerea UDMR a fost respinsă şi de opoziţie. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a precizat că amendamentul UDMR privind modificarea caracterului naţional prevăzut de Constituţie este nerealist, cu caracter exclusiv electoral. Ponta a afirmat că discuţia despre modificarea Constituţiei înaintea alegerilor face ca amendamentele depuse de unele formaţiuni să fie pur electorale, motivate de competiţia politică.

La rândul ei, deputatul PNL Alina Gorghiu, membru în Comisia juridică a Camerei, a declarat că propunerea UDMR depăşeşte limitele revizuirii Legii Fundamentale. "Această propunere va fi lămurită în prima şedinţă de revizuire a Constituţiei. E un amendament care depăşeşte limitele de revizuire a Constituţiei. Statul trebuie să fie unitar, naţional şi nu se poate trece peste această limită", a spus Gorghiu.

Grupul parlamentar al UDMR din Camera Deputaţilor a depus un amendament la proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei prin care se elimină caracterul naţional al statului român, cu toate că dispoziţiile actualei Constituţii privind caracterul naţional nu pot face obiectul revizuirii.

Citit 1000 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Noiembrie 2011 14:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.