Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
1 comentariu

Propunerea UDMR de eliminare din Constituţie a caracterului naţional al statului a reuşit să coalizeze reprezenanţi ai taberelor politice adverse, Roberta Anastase, Victor Ponta, Dan Voiculescu, Cristian Diaconescu şi Ioan Oltean susţinând cu toţii că amendamentul Uniunii este inacceptabil.
Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, miercuri, că PDL respinge categoric propunerea UDMR şi a arătat că are certitudinea că o asemenea prevedere nu va fi votată. "Vă asigur că propunerea UDMR va fi luată în dezbaterea Comisiei juridice, care analizează proiectul de revizuire a Constituţiei, şi cu certitudine nu va fi votată. PDL categoric respinge o asemenea iniţiativă şi o crede totalmente împotriva actualei Constituţii şi a realităţilor care consacră statul român", a precizat Ioan Oltean.
Preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a spus că prevederile constituţionale legate de structura fundamentală a statului nu pot suferi modificări, aşa cum doreşte UDMR.
Propunerea UDMR a fost respinsă şi de opoziţie. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a precizat că amendamentul UDMR privind modificarea caracterului naţional prevăzut de Constituţie este nerealist, cu caracter exclusiv electoral. Ponta a afirmat că discuţia despre modificarea Constituţiei înaintea alegerilor face ca amendamentele depuse de unele formaţiuni să fie pur electorale, motivate de competiţia politică.
La rândul ei, deputatul PNL Alina Gorghiu, membru în Comisia juridică a Camerei, a declarat că propunerea UDMR depăşeşte limitele revizuirii Legii Fundamentale. "Această propunere va fi lămurită în prima şedinţă de revizuire a Constituţiei. E un amendament care depăşeşte limitele de revizuire a Constituţiei. Statul trebuie să fie unitar, naţional şi nu se poate trece peste această limită", a spus Gorghiu.
Grupul parlamentar al UDMR din Camera Deputaţilor a depus un amendament la proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei prin care se elimină caracterul naţional al statului român, cu toate că dispoziţiile actualei Constituţii privind caracterul naţional nu pot face obiectul revizuirii.

Citit 714 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Noiembrie 2011 14:58

1 comentariu

  • postat de cinagaii bozgori sami sugapula Vineri, 04 Noiembrie 2011 14:45 Link la comentariu
    0
    0

    cel mai mare dusman al romaniei sunt; regele mihai si partidul ciangailor bozgori UDMR. pe primul lati acceptat cu aplauze si cu mari scene de teatru...uitand ca a fost un tradator si un mare porc de rege...etc acum nu ramane decat sa mai aplaudam un mare porc su dusman al romanului acest partid UDMR,ia sa vedem am dreptate sau nu??? romanii cand vor pot fi mari curve si tradatori de patrie!!! mai fratilor politici care aveti acest instrument in mana...de nu vreti sa excludeti afara din orice tip politic acest UDMR ??? nu merta acesti inbecili sa mai guste din politica romaniei firar mama lor a naibi de ciangai bozgori sa fie si sami suga***toti bozgorii din tara care gandesc asa...etc

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.