În ce cred românii: Dumnezeu, deochi, prezicători şi extratereştrii

În ce cred românii: Dumnezeu, deochi, prezicători şi extratereştrii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 90 la sută dintre români cred că există Dumnezeu, dar, în acelaşi timp, 60% cred şi în deochi, 47% în prezicători, tămăduitori sau clarvăzători, 25% în astrologie sau horoscop şi 23% în extratereştri, potrivit unui studiu al Fundaţiei Soros România.

Cercetarea "Religie şi comportament religios" a fost realizată de Fundaţia Soros România, în luna iunie, fiind chestionate peste 1.200 de persoane.

Studiul arată că deşi 94% dintre cei chestionaţi au răspuns da la întrebarea "Credeţi sau nu că există Dumnezeu?", doar 42% dintre aceştia acceptă viziunea dogmei creştine potrivit căreia există un Dumnezeu întrupat într-o fiinţă, 49% văzând puterea divină mai degrabă ca un spirit sau o forţă a vieţii, se arată într-un comunicat al Fundaţiei Soros România.

Potrivit autorilor studiului, în timp ce credincioşii români îmbrăţişează numeroase aspecte care provin din creştinism, mulţi cred şi în existenţa unor fenomene sau ritualuri care nu au nicio legătură cu acesta.

Astfel, 60% dintre respondenţi cred în deochi, 47% cred în oameni cu puteri speciale, cum ar fi prezicătorii, tămăduitorii sau clarvăzătorii, 25% cred în astrologie sau horoscop, iar 23% în extratereştrii.

În acelaşi timp, 88% dintre respondenţi cred în existenţa sufletului şi 87% cred în păcat sau în existenţa raiului.

Citit 973 ori Ultima modificare Vineri, 04 Noiembrie 2011 13:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.