Ponta, după discuţia cu FMI: Romania se află într-o situaţie mai rea decât în 2009

Ponta, după discuţia cu FMI: Romania se află într-o situaţie mai rea decât în 2009
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, după întâlnirea cu reprezentanţii misiunii FMI, că România se află într-o situaţie economică şi socială mai rea decât cea din 2009 şi că este prost pregătită pentru noua recesiune.
"Problema de fond e că după trei ani România se află într-o situaţie mai rea decât 2009, economică şi socială. Guvernul a ratat din nou toate ţintele asumate la începutul anului, iar promisiunile puterii pe legea pensiilor şi restituirea salariilor nu au fost ţinute. E evident eşecul acestor trei ani. România e mai prost pregătită pentru noua recesiune. Dacă în 2009 cineva vorbea de centuri de siguranţă, pentru 2012 vorbim de aceleaşi centuri", a spus Ponta.
El a precizat că USL a transmis FMI principala sa critică în legătură cu faptul că în discuţiile dintre reprezentanţii Fondului şi Guvernul român nu s-a pus problema locurilor de muncă ce ar trebui create în 2012.
Liderul PSD a precizat că FMI şi-a exprimat acordul cu opoziţia în ceea ce priveşte faptul că mărirea de pensii şi salarii în al doilea semestru al anului 2012 reprezintă o măsură interzisă prin legea responsabilităţii fiscale.
"Concluzia e că datele pentru 2012 pot fi prezentate într-o manieră optimistă, dar în realitate sunt foarte pesimiste. România nu va crea locuri de muncă, nu va asigura condiţii sociale şi salariale mai bune în 2012", a spus Ponta.

Citit 750 ori Ultima modificare Vineri, 04 Noiembrie 2011 13:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.