146 de incidente electorale, fără situații deosebite

146 de incidente electorale, fără situații deosebite
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au înregistrat, duminică, 146 de sesizări de posibile incidente electorale, fără să fie înregistrate situații deosebite din punctul de vedere al atribuțiilor structurilor ministerului, a informat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, într-o declarație de presă.

"23 de semnalări nu au fost de competența MAI și au fost declinate către Autoritatea Electorală Permanentă sau către birourile electorale. Alte 22 de sesizări au fost despre comercializarea sau consumul băuturilor alcoolice pe o distanță de 500 de metri în jurul localului secției de votare, iar 21 de sesizări au fost despre continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale", a detaliat Monica Dajbog.

Printre exemplele oferite de purtătorul de cuvânt se numără o sesizare a IPJ Constanța făcută de reprezentanții unui partid politic cu privire la faptul că numele unor persoane decedate s-ar afla pe listele persoanelor cu drept de vot, însă aspectele sesizate nu s-au confirmat.

În județul Mehedinți, o persoană a fost sancționată contravențional după ce a sfătuit o altă persoană cu ce candidat să voteze.

"În municipiul Buzău, o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice a încercat să voteze, deși avea cartea de identitate cu valabilitate expirată. În urma manifestării unei atitudini agresive la adresa personalului comisiei de votare, a fost solicitată intervenția polițiștilor", a precizat Monica Dajbog.

În Capitală, o persoană internată într-un spital a votat prin intermediul urnei mobile pe care o solicitase, deși dreptul de a vota i-a fost interzis prin decizia instanței de judecată.

În municipiul Petroșani, unei persoane internate în spital i s-a permis să voteze cu urna mobilă fără ca în prealabil să solicite acest lucru. A fost notificat Biroul Electoral Județean Hunedoara.

Biroul Electoral Județean Ilfov a sesizat Poliția cu privire la faptul că un candidat a intrat în secția de votare însoțit de mai mulți susținători.

Polițiștii bucureșteni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca o persoană s-a prezentat la o secție de votare în vederea exercitării dreptului la vot, iar după ce a primit buletinul de vot și ștampila de votare nu a intrat în cabina de vot, ci a arătat buletinul persoanelor prezente și a aplicat ștampila la vedere, după care a introdus buletinul în urna de vot.

Citit 218 ori Ultima modificare Duminică, 04 Mai 2025 21:48

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro