Primarul municipiului Brad face greva foamei pentru că localnicii nu au căldură

Primarul municipiului Brad face greva foamei pentru că localnicii nu au căldură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul municipiului hunedorean Brad, Florin Cazacu (PSD), a intrat în greva foamei, luni, pe motiv că Guvernul nu a alocat banii necesari societăţii care produce agentul termic pentru cumpărarea de păcură, astfel că în peste 3.000 de apartamente nu a fost furnizată căldură în acest sezon. "De luni, de la ora 12.00, sunt în greva foamei. E o soluţie extremă, pentru o situaţie extremă. E inadmisibil ca aproximativ 10.000 de oameni din municipiul Brad să fie lăsaţi pradă frigului. Noi am cerut ajutorul pentru că nu ne descurcăm singuri. Nu am primit probabil pentru că eu nu am culoarea politică potrivită", a declarat primarul PSD al municipiului Brad, Florin Cazacu.

Potrivit acestuia, în luna octombrie din Fondul de rezervă al Guvernului s-au alocat aproximativ 380 de milioane de lei către diverse primării din ţară pentru acoperirea subvenţiei la energia termică, însă Primăria Brad nu s-a numărat printre beneficiari.

"Au fost alocate din Fondul de rezervă al Guvernului sume de bani foarte mari pentru localităţi care nu au costuri atât de ridicate pentru producerea agentului termic, iar municipiul Brad nu se regăseşte printre acestea", a declarat primarul.

"Intru în concediu de odihnă pentru perioada în care voi fi în greva foamei şi am delegat atribuţiile mele viceprimarului", i-a anunţat primarul pe consilierii locali.

Protestul primarului are loc biroul său din sediul Primăriei Brad, unde a fost instalat un banner de culoare portocalie pe care este scris, cu negru, "greva foamei".

În Brad sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire aproximativ 3.000 de apartamente, în care se apreciază că locuiesc circa 10.000 de persoane.

Citit 951 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.