USL a anunţat că va reacţiona prin moţiune de cenzură la angajarea răspunderii Guvernului

USL a anunţat că va reacţiona prin moţiune de cenzură la angajarea răspunderii Guvernului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

USL va reacţiona prin depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva proiectelor de lege pentru care Guvernul îşi va anagaja răspunderea şi va ataca legea comasării la Curtea Constituţională.
Anunţul a fost făcut, după şedinţa de luni a conducerii Uniunii Social-Liberale, de preşedintele PC, Daniel Constantin.
"Am luat act azi de intenţia Guvernului de a-şi asuma răspunderea pe cele două proiecte importante, şi anume comasarea alegerilor locale cu parlamentare, pe de o parte, şi promovarea judecătorilor la Înalta Curte. USL a decis azi să depună moţiune de cenzură împotriva acestor proiecte", a spus Constantin.
El a precizat că procedura de asumare de răspundere este una corectă, constituţională, dar Guvernul Boc nu o foloseşte ca procedură excepţională, aşa cum prevede Constituţia.
"Parlamentul a devenit azi o anexă a Guvernului, în care proiectele grele sunt trecute prin angajarea răspunderii. Ca atare, considerăm că acest act de angajare a răspunderii este dincolo de Constituţie, este un act imoral, la fel cum este imorală şi antidemocratică finalizarea acestor proiecte", a spus Constantin, care a mai precizat că USL va ataca, după depunerea moţiunii de cenzură, la Curtea Constituţională, comasarea alegerilor.
"Probabil că vom ataca la Curtea Constituţională, deoarece considerăm că această comasare a alegerilor încalcă mai multe legi, respectiv Legea 215, Legea 35, care prevăd clar că mandatul aleşilor locali nu se poate prelungi, el este de fix patru ani", a sppus Constantin.
Guvernul a adoptat, luni, proiectele de legi privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare şi promovarea judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) şi a decis să promoveze actele normative prin angajarea răspunderii în Parlament, a anunţat premierul Emil Boc.

Citit 658 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

1 comentariu

 • postat de Ion Creanga
  Luni, 12 Decembrie 2011 14:10
  ... in fotografie, "cei trei care-au speriat vestul" ... la propriu !!!


  ... nimic in plus despre ei, mazete !!!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.