Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
1 comentariu

Presa internaţională relatează pe larg despre manifestaţiile din România, notând că este vorba de cel mai ample proteste de la venirea la putere a preşedintelui Traian Băsescu, pe fondul stării generale de nemulţumire din cauza politicilor de austeritate.
"Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene în cursul protestelor faţă măsurile de austeritate, cel puţin nouă persoane fiind rănite", relatează BBC, explicând că manifestaţiile au izbucnit în semn de solidaritate cu Raed Arafat, extinzându-se treptat pe fondul nemulţumirii generale faţă de politicile Guvernului de la Bucureşti.
"Oamenii au ieşit pe străzi în mai multe oraşe pentru a exprima nemulţumirea faţă de măsurile de austeritate şi faţă de proiectul de reformare a sistemului medical. Dar protestele de la Bucureşti au devenit violente în momentul în care manifestanţii au refuzat să plece, intrând în conflict cu forţele de ordine", notează Euronews, subliniind că este a treia zi de proteste în România.
Agenţia Press Association notează că acestea sunt cele mai ample proteste organizate în România după venirea la putere a preşedintelui Traian Băsescu, în 2004.
Conform Associated Press, protestele sunt rezultatul "stării de nemulţumire în legătură cu reducerile salariale, diminuarea indemnizaţiilor sociale, majorarea taxelor şi corupţia generalizată" din România.
"Protestele au izbucnit joi, după demisia lui Raed Arafat, care se opunea proiectului legii sănătăţii. Pe fondul presiunilor publice, preşedintele Traian Băsescu a retras proiectul, argumentând că şi-a dat seama că majoritatea angajaţilor din sistemul medical se opun schimbării", comentează CNN.
În afară de protestele cu accente violente de la Bucureşti, "sute de persoane au manifestat şi în alte oraşe ale ţării pentru a exprima opoziţia faţă de proiectul reformei sănătăţii", a scris Agenţia France-Presse.

Citit 1155 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

1 comentariu

  • postat de ion Duminică, 15 Ianuarie 2012 18:42 Link la comentariu
    0
    0

    f bine..ma bucur..asa si este..dar ma intreb cu ce-l afecteza pe basescu si pe sleafta lui de banditi acte lucruri? Cu nimic..el e la minte..sa puna tara la cale cu banditii lui..iar noi ne omoram pe strazi..de asta nu mai scapam fratilor..e mai rau ca ceusescu..asta e diabolic!!

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.