Victor Ponta, desemnat în funcţia de premier! "Un mandat limitat până la alegeri"

Victor Ponta, desemnat în funcţia de premier! "Un mandat limitat până la alegeri"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE 20.20 - Preşedintele României Traian Băsescu l-a desemnat pe Victor Ponta, liderul PSD, în funcţia de premier.

"Un moment special în viaţa noastră politică. Este un mandat limitat până la alegerile parlamentare. Voi încerca să redau speranţa românilor că ţara noastră se îndreaptă într-o direcâie bună", a declarat premierul desemnat, Victor Ponta.

 


UPDATE 18.00 - Boc: I-am spus preşedintelui că PDL nu desemnează candidat de prim-ministru

Preşedintele PDL, Emil Boc, a anunţat, vineri, că democrat-liberalii l-au informat pe şeful statului, în întâlnirea de la Cotroceni, că PDL nu desemnează candidat pentru funcţia de prim-ministru, iar cei care au majoritatea în Parlament să îşi asume guvernarea. "Am constatat azi că actuala coaliţie care a susţinut Cabinetul Ungureanu nu mai există", a spus Boc.

Antonescu: I-am comunicat preşedintelui că propunerea noastră de premier este Ponta. A luat act

Liderul PNL Crin Antonescu a precizat că USL i-a prezentat preşedintelui Traian Băsescu propunerea ca Victor Ponta să fie desemnat premier, iar şeful statului a luat act de aceasta.


 

 

UPDATE 15.45 - Băsescu cheamă partidele la consultări de la ora 17.00; PSD, PNL şi PC, invitate separat

Preşedintele Traian Băsescu a trimis partidelor invitaţii la consultări pentru desemnarea unui nou prim-ministru, discuţiile fiind programate să înceapă la ora 17.00 cu PSD.

PSD, PNL şi PC sunt invitate separat la discuţii la Cotroceni, începând de la ora 17.00.


UPDATE - Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu a a fost demis!Moţiunea de cenzură a opoziţiei a trecut cu 235 de voturi "pentru", nouă "împotrivă" şi patru voturi anulate.

"În următoarea săptămână se va constitui un nou guvern, condus de Victor Ponta", a spus Dan Radu Ruşanu, senator PNL.

"PDL o să rămână în opoziţie", a precizat Ioan Oltean, secretarul general al PDL.

"USL este dispusă să-şi asume guvernarea cu mine premier", a declarat liderul PSD, Victor Ponta.

 


Guvernul Ungureanu, în istorie

Mihai Răzvan Ungureanu intră în istorie drept prim-ministrul cu cel mai scurt mandat al României, cu un interval de nici trei luni în care nu a apucat să adopte nicio măsură importantă şi nici nu a putut să acumuleze rezultate de care să se folosească în momentul lansării unei platforme politice.

Instalat la conducerea Guvernului la 9 februarie, Ungureanu şi-a pregătit în acest inteval un bilanţ al celor 100 de zile pe care însă nu a mai apucat să îl prezinte în Parlament, iar moţiunea de cenzură depusă de opoziţie nu i-a permis decât să justifice deciziile în problemele legate de Cupru Min şi Chevron.

În scurta perioadă în care s-a familiarizat cu sălile Palatului Victoria, Ungureanu a fost pus în faţa presiunii politice pentru alocarea de bani către primării şi îndeplinirea doleanţelor UDMR pe linie de învăţământ, în faţa cărora a cedat după ce a încercat mediatic să lanseze ideea că se străduieşte să reziste eroic.

Practic, singura decizie cu care Ungureanu poate fi ţinut minte ca premier a fost demiterea solidului Sorin Blejnar de la conducerea ANAF, lăsat însă pe mai departe în interiorul structurii, după impunerea unei ţinte total nerealiste de colectare a veniturilor din evaziunea fiscală.

CLICK AICI PENTRU A CITI REACŢIILE POLITICIENILOR GĂLĂŢENI

Citit 1725 ori Ultima modificare Vineri, 27 Aprilie 2012 20:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.