Guvernul Ungureanu a fost demis: Reacţii la cald ale politicienilor gălăţeni

Guvernul Ungureanu a fost demis: Reacţii la cald ale politicienilor gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
 • * "Nu suntem noi la mutare, ci preşedintele ţării" * "O bătaie pe viaţă şi pe moarte, cu ameninţări şi şantaj"... 

Imediat după anunţarea votului moţiunii de cenzură, în urma căruia guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu a fost demis, am stat de vorbă cu principalii lideri locali.

Primul care răspuns imediat după anunţarea rezultatului votului a fost deputatul Victor Paul  Dobre, preşedinte PNL Galaţi şi vicepreşedinte la nivel naţional: "Sincer, din această dimineaţă rezultatul votului a devenit din ce în ce mai previzibil... de azi dimineaţă îl urmăresc pe colegul Toader care, pe parcursul zilei, şi-a pierdut din ce în ce mai mult entuziasmul". Potrivit acestuia, USL ar trebui să îşi asume guvernarea, însă "nu suntem noi la mutare, ci preşedintele ţării". Căderea Guvernului nu ar trebui să afecteze buna desfăşurare a alegerilor locale, mai crede Dobre, care însă nu comentează eventualitatea organizării de alegeri parlamenetare anticipate. Cât priveşte teoria potrivit căreia căderea Guvernului ar face parte din planul preşedintelui ţării (care ar miza pe erodarea imaginii USL şi a unui Ponta numit premier înainte de termen - adică înainte de alegerile generale), Dobre replică: "suntem în ţara tuturor legendelor, scenariilor, poveştilor... dar să pui un guvern ca apoi să pice?...".

Şi liderul PSD Galaţi, Dan Nica, s-a declarat "surprins plăcut" de rezultatul votului şi a reiterat ceea ce a spus şi cu o zi mai devreme: "În cadrul USL, PSD va cere asumarea guvernării. Acum intrăm la şedinţa de grupuri pentru a discuta acest lucru". Dan Nica a respins cu fermitate teoria planului preşedintelui Traian Băsescu, însă, în schimb, a precizat că "votul moţiunii a fost o bătaie pe viaţă şi pe moarte, cu ameninţări şi şantaj...".

Spre deosebire de cei mai sus, deputatul PDL Mircea Toader nu a răspuns apelului telefonic al Vieţii libere. Totuşi, el a declarat presei naţionale: "Mergem în opoziţie. Preşedintele Emil Boc este supărat, minorităţile nu au respectat decizia luată în coaliţie şi au mers la vot".

Citit 2888 ori Ultima modificare Vineri, 27 Aprilie 2012 17:55

10 comentarii

 • postat de Ion Creanga
  Sâmbătă, 28 Aprilie 2012 14:09
  # Sâmbătă, 28 Aprilie 2012 13:07 postat de Mihai Stroila... ref. "Ma surprinde neplacut comentariile rautacioase fata de un nou guvern ... bla, bla, bla "

  ... stimabile, e o marota, "speranta moare ultima" ... deasemenea, este o lege, "moare cine n-are zile" ... Guvernul Ungureanu s-a "dus" ca n-a fost cine sa-l sustina/inteleaga ... poporul a decis, prin reprezentatii votati in parlament ... aiasta este democratia ... demos = popor si kratos = putere... pentru aceast sfarsit al epopeii guvernului TRU, galatiul/galatenii au "punctat" printr-un cumul de bile, pro si contra, alba-neagra, prin reprezentantii urbei in "sfatul" poporului ... un dan ni[mi]ca, un faslaru-scrumbia apriorica [ folclorul spune ca a fost si turnator inca din facultate ] , un obez, din ce in ce mai obez, dobre, cel care l-a scos din schema / inlocuit pe destinsul transpirat, pacuraru, exhibitionistul muncit/de la munca, ud/cleios pe chat, odata si ministru intr-un guvern de "cancan" ... au fost cei care au decis in numele nostru ... in consecinta te/va "aprob", dau "like-uri" pentru postarea ta/dv dar am si o dorinta perversa, sa-ti/sa va vaz mutra de votant usele !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihai Stroila
  Sâmbătă, 28 Aprilie 2012 13:07
  Ma surprinde neplacut comentariile rautacioase fata de un nou guvern.Senzatia,confuziei absolute intre starea de rau insuportabila ce ne-a coplesit si speranta de nou si mai bine ce se prefigureaza pare o mistocareala de neinteles dupa atatea suferinte.Adica a nu putea face nicio distinctie,nicio diferentiere si nicio incadrare a nu putea lamuri nimic,a nu intelege s-a nu apreciezi nimic intre siguranta raului trait si un strop de mai bine asteptat ma face sa cred ca bantuie autismul printre multi, cat or fi de multi. Asa este caci disperarea reprezinta o izolare a omului in lumea sa.Mi se pare, ca fosti guvernanti si complicii lor isi merita huiduielile.Nu neaparat pentru ce au facut prost ci, mai ales,pentru ce nu au facut bine,pentru cat au furat pentru bataia de joc fata de lume,pentru dispret si aroganta prosteasca.Pe mine ma doare starea agriculturii condusa de acesti arhangheli ai pustiului si ruinelor,Intr-o tara lipsita de sperante,dar cu o rezerva nemaipomenita,cum este agricultura,cum e posibil sa nu pui toate reflectoarele pe acest sector pe irigatii pe mediu?Repet agricultura e mai mult decat o oportunitate economica, o sansa,o cale de salvare a identitatii romanesti.Asta astept de la noul guvern sa constientizeze aceste lucruri si sigur v-a fi mai bine.
  0
  0
  Raportează
 • postat de flo
  Sâmbătă, 28 Aprilie 2012 09:26
  De acum inainte pensionarii vor avea parte de o triplare a pensiilor, salariile vor fi marite de 4 ori, medicii nu vor mai lua spaga, autostrazile incepute de guvernele anterioare vor fi terminate in 2 luni, cainii maidanezi vor fi dresati sa isi stranga singuri mizeria, iar la Galati domnul Dobre asa de fericit de caderea guvernului, va face din proprii bani un pod peste dunare, un tunel pe sub, si 2 aeroporturi, asa, sa fie si estul si in vestul orasului!
  Uraaaaaa....
  ...
  Doamne cat de naivi sunt marea majoritate a romanilor! Ne meritam soarta!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Creanga
  Sâmbătă, 28 Aprilie 2012 08:38
  ... galatenii, este cazul, trebuie sa fim mandrii ... suntem printre cei mai comprehensivi dintre pamantenii acestui loc binecuvantat numit "romanica" in ceea ce priveste speta "caderea Guvernului Ungureanu" ... l-am anticipat, evenimentul, dorindu-l ca pe Iisus viu si balind precum dupa moaste si un casian craciun sau dupa un faslaru cu scrumbii de ziua orasului ... aceast eveniment intamplat cu multa pohta, glagorie si ardoare launtrica de marea majoritate a poporului peren, a fost cautionat si de seva sanatoasa a celor care ne chemam, locuitorii urbei ... este cea mai clara dovada ca, in ceea ce ne priveste, ne-am ales bine sa ne conduca, la nivel de "premier"/primar al galatiului, un durbaca, un nicolae si acum face joc de glezne un alt corifeu ... cel pe care-l vom "scuipa" majoritar cu tus ca acesta este trendul, maiusica stan, va depasi cu siguranta in recunostinta noastra, pe defunctul hatman Mazepa !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Cetateanu
  Sâmbătă, 28 Aprilie 2012 07:10
  text corectat -Ura ,vine guvernul Ponta ,vin uslasii si ne dau de toate ,mariri de salarii , mariri de pensii ,facultati numai in limba romana , investitii grupa mare si afara din tara a celor care vor sa ne fure bogatiile ( cate or fi mai ramas ,pe ale grase le-au dat de pe vremea lui Nastase) . Om vedea ce o fi ,sa nu o fi, ca in urmatoarea povestiora : in satul asezat intre dealuri ,la izvoarele Gerului ,denumit Smulti ,prin 1953 ,au navalit activistii Partidului Muncitoresc Roman ,insotiti de securisti si ciocanarii de prin uzinele galatene si au inceput lamurirea satenilor sa se inscrie la colectiva. Intr-o zi ,aduna taranii ,intr-o sala la scoala , si incep sa le povesteasca despre binefacerile colectivizarii ,despre maretele realizari ale colhozurilor din Siberia ,despre cum curg acolo rauri de lapte si miere si despre recoltele de cereale de zeci de tone la hectar.Sunt pusi si taranii sa-si de cu parerea. Vorbeste unul ,vorbeste altul si la un moment dat se ridica un mosnegut pirpiriu , se numea Ion Patriche zis Hurlup.I-a zi mosule carei parerea matale despre colectiva.Mosul se prinde cu mainile de banca , se salta pe varfuri sa para mai inalt si arunca vorbele ; ' apoi tovarasi ,daca in colhozurile din Siberia se fac atatea tone de grau la hectar ,atunci spicul se taie cu secerea si paiul cu securea " . Agitatie ,ce cum, ce ai zis , gata ,gata sa-l umfle ,noroc cu primarul care i-a linistit pe activisti, zicand ca este un om betiv si putin nebun.Pana la urma s-a inscris si a muncit la gradina de zarzavat care fusese a lui dar i-o luase colectiva . A ascutit de geaba securea ca sa taie paiele promise de activisti , nu a murit pana cand nu a pus-o pe baba sa jure ca va boci la imormantate ,bocetul care circula pe sest prin sate ; "Ioane ,Ioane colectiv ti-a trebuit stai in lada ingramadit cu ziare invelit " Acum ce sa faca romanii ,sa astepte recoltele promise , sa adune ziare pentru ultimul drum , chiar nu stiu ,cert este ca baietii sunt urmasii alora cu sedinta iar minciuna politica a facut cariera in toate timpurile.Dar mosul ,liberal de prin '30 , ce ar zice oare vaznad ce fac si cu cine se aliaza cei de-si zic liberali azi?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Cetateanu
  Sâmbătă, 28 Aprilie 2012 07:07
  Ura ,vine guvernul Ponta ,vin uslasii si ne dau de toate ,mariri de salarii , mariri de pensii ,facultati numai in limba romana , investitii grupa mare si afara din tara a celor care vor sa ne fure bogatiile ( cate or fi mai ramas ,pe ale grase le-au dat de pe vremea lui Nastase) . Om vedea ce o fi ,sa nu fi, ca in urmatoarea povestiora : in satul asezat intre dealuri ,la izvoarele Gerului ,denumit Smulti ,prin 1953 ,au navalit activistii PRM ,insotiti de securisti si ciocanarii de prin uzinele galatene si au inceput lamurirea satenilor sa se inscrie la colectiva. Intr-o zi ,aduna taranii ,intr-o sala la scoala , si incep sa le povesteasca despre binefacerile colectivizarii ,despre maretele realizari ale colhozurilor din Siberia ,despre cum curg acolo rauri de lapte si miere si despre recoltele de cereale de zeci de tone la hectar.Sunt pusi si taranii sa-si de cu parerea. Vorbeste unul ,vorbeste altul si la un moment dat se ridica un mosnegut pirpiriu , se numea Ion Patriche zis Hurlup.I-a zi mosule carei parerea matale despre colectiva.Mosul se prinde cu mainile de banca , se salta pe varfuri sa para mai inalt si arunca vorbele ; ' apoi tovarasi ,daca in colhozurile din Siberia se fac atatea tone de grau la hectar ,atunci spicul se taie cu secerea si paiul cu securea " . Agitatie ,ce cum, ce ai zis , gata ,gata sa-l umfle ,noroc cu primarul care i-a linistit pe activisti, zicand ca este un om betiv si putin nebun.Pana la urma s-a inscris si a muncit la gradina de zarzavat care fusese a lui dar i-o luase colectiva . A ascutit de geaba securea ca sa taie paiele promise de activisti , nu a murit pana cand nu a pus-o pe baba sa jure ca va boci la imormantate ,bocetul care circula pe sest prin sate ; "Ioane ,Ioane colectiv ti-a trebuit stai in lada ingramadit cu ziare invelit " Acum ce sa faca romanii ,sa astepte recoltele promise , sa adune ziare pentru ultimul drum , chiar nu stiu ,cert este ca baietii sunt urmasii alora cu sedinta iar minciuna politica a facut cariera in toate timpurile.Dar mosul ,liberal de prin '30 , ce ar zice oare vaznad ce fac si cu cine se aliaza cei de-si zic liberali azi?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gil
  Sâmbătă, 28 Aprilie 2012 01:50
  Slava Domnului , statul terorist aproape a decedat...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cei trei ciobanei (ultimul la agricultura)
  Sâmbătă, 28 Aprilie 2012 01:23
  Guvernul lui "lapte batut "la Cornu . Cu frunzaverde.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Radu de Galati
  Vineri, 27 Aprilie 2012 21:32
  Cred ca timpul nu primeste lucrurile facute fara el
  0
  0
  Raportează
 • postat de TONY
  Vineri, 27 Aprilie 2012 17:35
  UITE ASA SE SCHIMBA BAIETII CA CIORAPII ...SI TOTUL SE NARUIE IN ROMANIA...DIN CE IN CE MAI RAU..EI ISI FAC SMENURILE ..SI SE DUC ,,SI VIN ALTII FLAMANZI ..SI TOT ASA ..IAR CEI DE JOS ...SE DUC SI MAI JOS...
  VAI MAICULITA VOASTRA.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.