Guvernul Ungureanu a fost demis: Reacţii la cald ale politicienilor gălăţeni

Guvernul Ungureanu a fost demis: Reacţii la cald ale politicienilor gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • * "Nu suntem noi la mutare, ci preşedintele ţării" * "O bătaie pe viaţă şi pe moarte, cu ameninţări şi şantaj"... 

Imediat după anunţarea votului moţiunii de cenzură, în urma căruia guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu a fost demis, am stat de vorbă cu principalii lideri locali.

Primul care răspuns imediat după anunţarea rezultatului votului a fost deputatul Victor Paul  Dobre, preşedinte PNL Galaţi şi vicepreşedinte la nivel naţional: "Sincer, din această dimineaţă rezultatul votului a devenit din ce în ce mai previzibil... de azi dimineaţă îl urmăresc pe colegul Toader care, pe parcursul zilei, şi-a pierdut din ce în ce mai mult entuziasmul". Potrivit acestuia, USL ar trebui să îşi asume guvernarea, însă "nu suntem noi la mutare, ci preşedintele ţării". Căderea Guvernului nu ar trebui să afecteze buna desfăşurare a alegerilor locale, mai crede Dobre, care însă nu comentează eventualitatea organizării de alegeri parlamenetare anticipate. Cât priveşte teoria potrivit căreia căderea Guvernului ar face parte din planul preşedintelui ţării (care ar miza pe erodarea imaginii USL şi a unui Ponta numit premier înainte de termen - adică înainte de alegerile generale), Dobre replică: "suntem în ţara tuturor legendelor, scenariilor, poveştilor... dar să pui un guvern ca apoi să pice?...".

Şi liderul PSD Galaţi, Dan Nica, s-a declarat "surprins plăcut" de rezultatul votului şi a reiterat ceea ce a spus şi cu o zi mai devreme: "În cadrul USL, PSD va cere asumarea guvernării. Acum intrăm la şedinţa de grupuri pentru a discuta acest lucru". Dan Nica a respins cu fermitate teoria planului preşedintelui Traian Băsescu, însă, în schimb, a precizat că "votul moţiunii a fost o bătaie pe viaţă şi pe moarte, cu ameninţări şi şantaj...".

Spre deosebire de cei mai sus, deputatul PDL Mircea Toader nu a răspuns apelului telefonic al Vieţii libere. Totuşi, el a declarat presei naţionale: "Mergem în opoziţie. Preşedintele Emil Boc este supărat, minorităţile nu au respectat decizia luată în coaliţie şi au mers la vot".

Citit 2967 ori Ultima modificare Vineri, 27 Aprilie 2012 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.