Mai mult decât un simplu motor de căutare - Google va acorda împrumuturi şi va emite cărţi de credit
Foto: Foto: surse online

Mai mult decât un simplu motor de căutare - Google va acorda împrumuturi şi va emite cărţi de credit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Google intră în afaceri cu credite, odată cu lansarea, astăzi, a unui program în Marea Britanie pentru finanţarea achiziţiilor de publicitate online oferită de grup.

Măsura marchează deschiderea unui nou front în lupta dintre marile companii active pe internet, aceastea încercând să-şi folosească activele ca avantaj competitiv. Amazon a anunţat, săptămâna trecută, că a început să furnizeze împrumuturi retailerilor independenţi care vând produse ale companiei.

Decizia Google de a emite cărţi de credit, disponibile în Statele Unite în câteva săptămâni şi mai târziu în alte ţări, semnalează prima încercare a grupului de a folosi rezervele uriaşe de lichiditate pentru a-şi susţine operaţiunile cheie de căutare pe internet prin subvenţionarea liniilor de credit cu dobânzi reduse.

Potrivit Mediafax, Google va oferi clienţilor credit între 200 de dolari şi 100.000 de dolari pe lună pentru a plăti folosirea Adwords, serviciu prin care sunt plasate mesaje lângă rezultatele căutărilor online. "Nu cumpărau Adwords în măsura în care aveau nevoie", a declarat Brent Callinicos, vicepreşedinte şi trezorier la Google.

Google a anunţat că a stabilit dobânzile iniţiale considerabil sub cele ale cărţilor de credit disponibile pe piaţă pentru afaceri mici şi mijlocii. În Statele Unite, dobânda va fi de 8,99 la sută, iar în Marea Britanie de 11,9 la sută.

"Puteţi fi siguri că nu facem asta ca să pierdem bani", a spus Callinicos, adăugând că Google nu încearcă să opereze această afacetre ca pe un centru de profit.

Directorii Google nu au exclus să intre şi mai mult pe piaţa serviciilor financiare, cu alte produse pentru afacerile mici şi mijlocii, care formează majoritatea clienţilor de publicitate ai grupului.

Citit 3521 ori Ultima modificare Luni, 08 Octombrie 2012 22:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.