Salariul mediu a scăzut cu 1,4 la sută în luna august

Salariul mediu a scăzut cu 1,4 la sută în luna august
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Câştigul salarial mediu a scăzut în august cu 1,4 la sută (22 lei) faţă de luna anterioară, la 1.534 lei net, cele mai mari valori fiind înregistrate în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei, inclusiv servicii informatice (3.753 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (857 lei).

Cele mai semnificative scăderi ale salariului mediu net au fost înregistrate în fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor (9,6 la sută), în activităţi auxiliare intermedierilor financiare, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi activităţi de asigurări, reasigurări şi ale fondurilor de pensii (7,5 la sută-9 la sută). La polul opus, cele mai importante creşteri s-au consemnat în extracţia cărbunelui superior şi inferior (18,7 la sută), extracţia minereurilor metalifere (10,8 la sută), în fabricarea produselor din tutun, activităţi de servicii anexe extracţiei, activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice), activităţi de editare (3-4 la sută).

Comparativ cu luna august a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 5,4 la sută. Indicele câştigului salarial real faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a fost de 101,5 la sută.

Citit 1349 ori Ultima modificare Vineri, 05 Octombrie 2012 14:18

1 comentariu

 • postat de alfar
  Vineri, 05 Octombrie 2012 20:14
  multumim, stim. vreau un articol care va spune ceva pozitiv pentru venitul galateanului. cred ca ar fi un scenariu SF.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.