Iniţiativă a Guvernului pentru 2013: Internet wireless gratuit în şcoli şi instituţii publice

Iniţiativă a Guvernului pentru 2013: Internet wireless gratuit în şcoli şi instituţii publice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premierul Ponta a cerut ministrului Comunicaţiilor, Dan Nica, ca din banii obţinuţi la licitaţia pentru licenţe 4G să pregătească finanţarea proiectului care prevede introducerea de anul viitor a unei reţele gratuite de internet wireless în toate şcolile şi instituţiile publice.

Ponta a arătat, la începutul şedinţei de astăzi a Guvernului, că România este deja prima ţară din Europa Centrală şi de Est care a acordat licenţe 4G şi poate performa în domeniul IT şi printr-un astfel de proiect de introducere a reţelelor de internet wireless în şcoli.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a arătat că este nevoie şi de resurse, premierul afirmând că problema va fi ca elevii să nu utilizeze permanent internetul. "Trebuie să aveţi grijă ca în timpul orelor să nu stea toată lumea pe internet, dacă se poate", i-a spus premierul Ponta ministrului Educaţiei, potrivit Mediafax.

Cosmote, Orange, RCS&RDS, Vodafone şi 2K Telecom vor plăti 682,14 milioane euro pentru licenţele telecom în frecvenţele de 800, 900, 1.800 şi 2.600 MHz, suma fiind sub valoarea de pornire a licitaţiei, de 726,8 milioane euro. Anunţul a fost făcut luni de autoritatea de reglementare în comunicaţii.

Citit 759 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Septembrie 2012 23:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.