Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
1 comentariu

Impozitele şi taxele locale şi alte taxe asimilate acestora, precum şi amenzile aplicabile începând cu anul fiscal 2013 cresc anul viitor cu 16,05 la sută, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, informează Agentia Agerpres. Această majorare reprezintă indexarea cu rata inflaţiei pentru perioada de trei ani de la ultima indexare, respectiv 16,05 la sută pentru anii 2010-2012.
Astfel, de anul viitor vor fi plătite sume mai mari pentru impozitul pe clădiri şi pe terenuri, pentru impozitul pe mijloacele de transport, pentru impozitul pe spectacole, pentru taxele pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor, taxa pentru examinarea în vederea obţinerii permisului de conducere, precum şi pentru sancţiuni.
Prin indexarea la inflaţie a impozitelor şi taxelor locale, MFP estimează că veniturile bugetelor locale vor creşte cu 531,62 milioane lei anual.
Următoarea indexare a impozitelor şi taxelor locale va avea loc în cursul anului 2015 şi se va aplica de la 1 ianuarie 2016.

Citit 964 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Octombrie 2012 23:16

1 comentariu

  • postat de Ion Cetateanu Miercuri, 03 Octombrie 2012 17:43 Link la comentariu
    0
    0

    Da cresterea de 5% a impozitelor de anul asta ce o fi reprezentat ,sau pe plan local s-a anticipat hotararea guvernului cinstit. Daca cresterea cu 5% a impozitelor si taxelor pe 2012 a fost legala si conforma cu autonomia locala ,atunci de ce se dau hotarari de guvern care o incalca ? Guvernul cel mai cinstit cand va repara nedreptatea cu pensiile ,nu chiorala cu 5,5 % la ai care au pensii intre 740 si 1000 lei ? Sa nu ne spuna ca nu se poate ca este criza , timp de trei ani cat au fost in opozitie au spus ca nu este criza si ca vor indrepta abuzurile fostei puteri ,sa fi fost si atunci ca acum tot minciuni ? De unde bani de impozite si taxe suplimentare ? Mariti baieti impozitele ,mintiti-ne incontinuare ,nu mai este mult pana in decembrie.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.