Dan Diaconescu cere în instanţă anularea deciziei de excludere din procesul de privatizare a Oltchim

Dan Diaconescu cere în instanţă anularea deciziei de excludere din procesul de privatizare a Oltchim
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dan Diaconescu a venit, miercuri, la Tribunalul Bucureşti pentru a depune o cerere de chemare în judecată a Ministerului Economiei şi OPSPI, prin care solicită anularea deciziei de excludere din calitatea de adjudecatar al pachetului majoritar de acţiuni deţinut de stat la Oltchim.

Dan Diaconescu a declarat, la sosirea la Tribunalul Bucureşti, că avocaţii lui din străinătate au stabilit că ar trebui să ceară despăgubiri în valoare de două miliarde de euro, în timp ce avocaţii săi din ţară s-au gândit la o sumă mai mică.

Diaconescu a precizat că aceste despăgubiri nu vor fi solicitate statului român, ci unor persoane fizice, printre care Victor Ponta, Remus Vulpescu şi celelalte persoane care l-ar fi nedreptăţit. El a mai spus că avocaţii lui ar urma să solicite ca acestor persoane să li se pună sechestru pe avere, iar odată obţinuţi, banii din despăgubiri se vor duce tot în bugetul Oltchim.

Dan Diaconescu a afirmat că nu are cum să piardă acest proces pentru că, din punctul său din vedere, probele sunt evidente.

Încercarea de privatizare a Oltchim a eşuat, întrucât Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului de acţiuni deţinut de stat, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri.

Citit 738 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Octombrie 2012 13:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.