Adrian Năstase: Eu am vrut să ajung la morgă, nu să amân executarea pedepsei

Adrian Năstase: Eu am vrut să ajung la morgă, nu să amân executarea pedepsei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adrian Năstase a declarat, miercuri, la Curtea de Apel Bucureşti, că atunci când s-a împuşcat a vrut să ajungă la morgă şi nu a crezut că "într-o altă lume" va mai încerca să amâne executarea pedepsei la închisoare primită în dosarul "Trofeul calităţii".

Curtea de Apel Bucureşti a judecat, miercuri, recursul lui Adrian Năstase împotriva deciziei din 2 octombrie prin care Tribunalul Capitalei a stabilit că zilele în care a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, respectiv din 20 până în 26 iunie, nu trebuie considerate ca fiind executate în cadrul condamnării sale în dosarul "Trofeul calităţii".

Adrian Năstase a spus în faţa instanţei că i se pare jignitoare remarca procurorului referitoare la faptul că poliţiştii care au asigurat paza salonului său de la Spitalul Floreasca au fost puşi pentru protejarea sa.

"Mi s-a părut jignitor ce spune domnul procuror. (...) În realitate eu am vrut să ajung la morgă. Nu am crezut că într-o altă lume voi încerca să mai amân excecutarea pedepsei. (...) Eu reţin această ipoteză, teoria intenţiei indirecte mi se pare greu de acceptat. Ieri s-au făcut cinci luni de când este aşteptată motivarea acestei condamnări pentru care eu sunt aici contestator", a mai spus Adrian Năstase.

Avocatul fostului premier, Ion Cazacu, a invocat excepţia de neconstituţionalitate a articolului 87, alineatul 3 din Codul penal, care se referă la modul de executare a pedepselor şi cuprinde sintagma "în afară de cazul în care şi-a provocat în mod voit boala".

Cazacu a arătat că această sintagmă contravine articolului 23, alineatul 12 din Constituţie, care prevede legalitatea pedepselor, articolului 20, alineatul 1 din Constituţie, privit din prisma articolului 5, paragraful a) şi articolului 7 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

Citit 632 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Noiembrie 2012 12:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.