Guvernul aprobă ordonanţa privind achiziţia centralizată a produselor destinate spitalelor

Guvernul aprobă ordonanţa privind achiziţia centralizată a produselor destinate spitalelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ordonanţa de urgenţă privind achiziţia centralizată de către Ministerul Sănătăţii a produselor destinate spitalelor a fost aprobată în şedinţa de marţi a Guvernului, urmând ca ministerul să emită un ordin prin care să stabilească exact produsele care vor fi astfel achiziţionate.

"Urmează să facem un ordin care să prevadă ce centralizăm, ce va intra sub incidenţa acestei ordonanţe şi metodologia care va fi urmată de minister pentru realizarea licitaţiilor într-un mod transparent", a spus în şedinţa de guvern ministrul Sănătăţii, Raed Arafat.

Potrivit acestuia, achiziţia anumitor medicamente, materiale sau echipamente medicale în sistem centralizat va conduce la reduceri de preţ prin volumul mare care se va licita, la nivel naţional şi va reduce timpului între licitaţii, prevenind discontinuitatea furnizării.

Raed Arafat a arătat că licitaţiile vor fi organizate pentru medicamentele din programele naţionale, precum medicametele oncologice ieftine, echipaemtele de înaltă perfomanţă, precum computerele tomograf sau echipmanetele de rezonanţă magnetică, echipamentele de montirozare sau de ventilaţie, la care prin achiziţia centralizată se poate ajunge la jumătate din preţul de catalog.

În cadrul ministerului va fi organizată o unitate de achiziţii publice, care va număra 10-11 persoane, la care, în funcţie de organizarea licitaţiilor, se va adăuga personal detaşat temporar din unităţi sanitare publice.

Citit 892 ori Ultima modificare Marți, 20 Noiembrie 2012 14:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.