19.000 de angajaţi vor primi prime de Crăciun în valoare de câte 730 de lei

19.000 de angajaţi vor primi prime de Crăciun în valoare de câte 730 de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei 19.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia vor primi prime de Crăciun în valoare de 730 de lei fiecare, deşi prevederile contractuale iniţiale erau de 600 de lei.

Directorul general al CEO, Laurenţiu Ciurel, a declarat că valoarea primelor a crescut întrucât unitatea are sume necheltuite la final de an în fondul de salarii, iar în urma negocierilor cu sindicatele administraţia a decis să majoreze sumele oferite angajaţilor de sărbători.

Directorul general a mai afirmat că fiecare angajat al Complexului Energetic Oltenia va primi o primă de 730 de lei, la care se adaugă 150 de lei pentru fiecare copil al salariaţilor.

Sumele respective vor fi achitate eşalonat în cursul lunii decembrie, lună în care minerii şi energeticienii vor lucra până în 22 decembrie, aceştia urmând să reia lucrul în 2 ianuarie 2013. O parte din zilele libere vor fi recuperate în zilele de sâmbătă, când se va lucra în funcţie de solicitările de pe piaţă.

În perioada de vacanţă o parte din personal va continua să vină însă să lucreze pentru a asigura programul la livrări, pază sau activităţile specifice din subteran şi de întreţinere a utilajelor.

Complexul Energetic Oltenia are 19.000 de angajaţi şi a fost înfiinţat în vară prin fuziunea dintre termocentralele din Oltenia şi a exploatărilor miniere de lignit, în componenţa noii structuri intrând fosta Societate Naţională a Lignitului Târgu Jiu, precum şi complexele energetice de la Turceni, Rovinari şi Craiova.

Citit 1240 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Noiembrie 2012 15:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.