CE: Plăţile către România pentru POS Mediu, blocate din iulie, au fost reluate

CE: Plăţile către România pentru POS Mediu, blocate din iulie, au fost reluate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisia Europeană a decis, miercuri, reluarea plăţilor către România pentru Programul Operaţional Sectorial (POS) de Mediu, blocate din luna iulie 2012, informează Reprezentanţa CE în România.

Astfel, vor putea fi procesate cererile de rambursare a sumelor cheltuite în cadrul proiectelor asociate Programului Operaţional Sectorial de Mediu.

"Comisia salută îmbunătăţirile aduse sistemelor de gestionare şi control, care au făcut posibilă decizia de deblocare a programului, şi consideră că sistemul este acum în măsură să detecteze şi să prevină conflictul de interese, una dintre cele mai importante probleme în acest caz. De asemenea, autorităţile române au acceptat solicitarea Comisiei în vederea aplicării unei corecţii financiare de 10%, propuse în luna august 2012 pentru contractele licitate înainte de octombrie 2011 pentru a acoperi sumele care nu ar fi trebuit să fie rambursate din cauza neregulilor. Aceste sume pot fi utilizate în cadrul aceluiaşi program, dar pentru finanţarea unor proiecte noi", se arată în comunicatul Reprezentanţei CE în România.

Sursa citată a precizat că pentru a fi în măsură să decidă reluarea plăţilor şi în cazul celorlalte trei programe blocate, Comisia Europeană urmăreşte cu interes progresele înregistrate.

Citit 692 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Noiembrie 2012 16:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.