Peste 250 de păgubiţi în programul Rabla. AFM şi firma colectoare se învinuiesc reciproc

Peste 250 de păgubiţi în programul Rabla. AFM şi firma colectoare se învinuiesc reciproc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 250 de oameni nu au tichete valorice valide în a doua etapă a programului Rabla 2012, deşi au predat deja maşinile la casat, după ce firma colectoare nu a introdus la termen datele în sistemul Administraţiei Fondului de Mediu (AFM), acuzând disfuncţionalităţi ale programului informatic.

Aproximativ 30 de oameni dintre păgubiţi au venit să protesteze miercuri la sediul AFM, alături de o reprezentantă a firmei colectoare Andrada Servexim SRL - Irina Chiriţă. Aceasta a explicat că, după perioada de desfăşurare a programului 8 august - 21 septembrie, au rămas nevalidate 276 de vouchere, de câte 3.800 de lei, în condiţiile în care maşinile respective au fost predate.

Situaţia a fost cauzată de faptul că voucherele au fost trimise cu 10 zile întârziere, iar programul informatic al Administraţiei Fondului de Mediu, PSIPAN, pus la dispoziţia firmei pentru introducerea datelor despre autoturismele predate, a funcţionat sporadic în perioada în care trebuiau introduse datele, iar în ultima zi a fost blocat, susţin reprezentanţii societăţii colectoare.

AFM cere ca societatea să înapoieze voucherele nevalidate la termenul de 21 septembrie prevăzut în acordul cadru, pentru a le redistribui. Cele 15.000 de tichete din etapa a II-a a Programului au fost destinate numai persoanelor fizice.

Citit 923 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Noiembrie 2012 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.