Victor Ponta: Ar avea logică şi sens ca ambulanţele să treacă la autorităţile locale, odată cu DSP

Victor Ponta: Ar avea logică şi sens ca ambulanţele să treacă la autorităţile locale, odată cu DSP
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că ar fi logic ca, odată cu reorganizarea direcţiilor de sănătate publică, serviciile de ambulanţă să treacă în subordinea autorităţilor locale, mai ales că acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu spitalele.

"La fel, trebuie discutat despre sistemul de intervenţie, ambulanţele. Colegii mei spuneau că sistemul de ambulanţă poate foarte bine să treacă tot la autorităţi locale, odată cu Direcţiile de Sănătate Publică. De altfel au trecut spitalele, nu? Şi deci ar avea un sens şi o logică", a spus Ponta.

El a arătat că ideea de a merge mai departe cu reforma în Sănătate e un lucru pe care îl susţine şi, din punctul acesta de vedere, ministrul Eugen Nicolăescu are sprijinul său.

"Însă lucrurile trebuie discutate cu toţi cei implicaţi, fie că vorbim de Direcţiile de Sănătate Publică - şi eu personal sunt de acord şi cred că e un lucru bun să treacă la autorităţile locale şi asta am discutat cu colegii mei preşedinţi de CJ. Casa Naţională continuă să existe şi va continua pentru că nu avem un alt sistem care să funcţioneze fără Casa Naţională şi fără Case organizate într-un mod în care să fie mai puţină birocraţie şi un acces direct", a spus Ponta.

El a spus că este vorba despre un "gen de reformă" care trebuie în primul rând să fie explicată foarte bine de către ministru, de către preşedintele Casei Naţionale şi de toţi ceilalţi cu atribuţii în domeniu.

Citit 886 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2013 15:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.