Dunărea a depăşit cotele de atenţie în Olt şi a inundat peste 200 de hectare de păşune

Dunărea a depăşit cotele de atenţie în Olt şi a inundat peste 200 de hectare de păşune
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dunărea a depăşit cotele de atenţie în judeţul Olt şi a inundat peste 200 de hectare de păşune din localităţile Corabia şi Gârcov.

Potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Dunărea a depăşit cotele de atenţie şi a inundat 18 hectare de teren în Corabia şi 215 hectare de păşune în localitatea Gârcov.

"Din informaţiile primite de la Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt şi centralizate de Centrul Operaţional al ISU Olt, debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) este în creştere (11.000 metri cubi pe secundă), situându-se peste media multianuală a lunii martie (6.700 metri cubi pe secundă). Oraşul Corabia şi comuna Gârcov se menţin în «stare de apărare», conform cotei de la Port Corabia, care a înregistrat cota de 537 (CA-500)", se arată în comunicat.

Judeţul Olt se află în această perioadă sub incidenţa unei avertizări hidrologice cod galben, valabilă pentru Bazinul Dunării, sectorul Corabia-Zimnicea. Hidrologii preconizează creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie.

Citit 504 ori Ultima modificare Marți, 19 Martie 2013 15:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.