Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie: Posibil cod portocaliu de vânt puternic, vineri

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie: Posibil cod portocaliu de vânt puternic, vineri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a declarat joi, la videoconferinţa de la Minsterul Afacerilor Interne, că este posibilă emiterea unui cod portocaliu de vânt puternic, care ar urma să fie valabil vineri.

Videoconferinţa organizată la sediul MAI, condusă de ministrul Radu Stroe, are ca scop stabilirea măsurilor necesare în contextul previziunilor de vreme rea.

Meteorologii au emis, miercuri, o atenţionare cod galben de intensificări ale vântului, ninsori viscolite şi răcire accentuată, care va intra în vigoare de vineri, ora 8.00, şi va fi valabil până sâmbătă, la aceeaşi oră, în toate judeţele ţării.

Potrivit ANM, în vestul, centrul şi nordul ţării vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55 - 60 de kilometri pe oră şi la munte peste 90 de kilometri pe oră, viscolind şi spulberând temporar zăpada.

În sud şi sud-est vor fi precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar rafalele vor depăşi local 60 - 70 de kilometri pe oră.

În Moldova, ninsorile se vor extinde dinspre nordul regiunii, vântul se va intensifica până la 75 - 80 de kilometri pe oră, iar spre seară şi în noaptea de vineri spre sâmbătă va fi viscol.

ANM a precizat că la sfârşitul săptămânii vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor, cu precădere în nord, nord-est şi centru.

Citit 650 ori Ultima modificare Joi, 21 Martie 2013 16:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.