Torţionarul Alexandru Vişinescu, pus sub acuzare pentru genocid
Foto: Foto: evz.ro

Torţionarul Alexandru Vişinescu, pus sub acuzare pentru genocid
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alexandru Vişinescu este urmărit penal pentru genocid, întrucât în perioada 1956-1963, când a condus Penitenciarul Râmnicu Sărat, i-a supus pe deţinuţii politici la rele tratamente, bătăi şi alte violenţe, i-a lipsit de hrană, medicamente şi asistenţă medicală, a anunţat, marţi, Parchetul ICCJ.

Alexandru Vişinescu a fost audiat, marţi, aproximativ o oră, la Parchetul instanţei supreme, în dosarul în care Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului l-a denunţat. Bătrânul a plecat de la Parchetul instanţei supreme în jurul orei 11.15, cu un taxi, împreună cu cele două persoane care l-au însoţit la audieri, nepoţi ai acestuia.

Procurorii Parchetului instanţei supreme au început în 30 august audierile în dosarul torţionarului Alexandru Vişinescu. Anchetatorii i-au luat atunci o declaraţie lui Valentin Cristea, singurul deţinut politic de la Penitenciarul Râmnicu Sărat care mai este în viaţă.

Alexandru Vişinescu s-a născut la Buzău, în 1925, şi a fost comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat din anul 1956 şi până la desfiinţarea închisorii, în 1963, fiind şi ultimul comandant al închisorii.

Citit 911 ori Ultima modificare Marți, 03 Septembrie 2013 11:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.