Protestele au fost eficiente/ Chevron suspendă activitatea privind explorarea gazelor de şist în Siliştea

Protestele au fost eficiente/ Chevron suspendă activitatea privind explorarea gazelor de şist în Siliştea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentanţii companiei Chevron au anunţat, joi, că suspendă activitatea privind explorarea gazelor de şist în localitatea vasluiană Siliştea, în urma protestelor din ultimele zile, transmite MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de reprezentanţii Chevron, prioritatea companiei este de a desfăşura o activitate "într-un mod sigur şi responsabil faţă de mediul înconjurător".

"Chevron poate confirma astăzi (n.r. - joi) suspendarea activităţii în Siliştea, comuna Pungeşti. Prioritatea este să desfăşurăm activităţi într-un mod sigur şi responsabil faţă de mediul înconjurător în conformitate cu acordurile de mediu pe baza cărora operăm. Chevron îşi reiterează angajamentul de a avea relaţii constructive şi pozitive cu comunităţile unde îşi desfăşoară activitatea", se arată în comunicatul citat.

Peste o sută de persoane din Siliştea (Vaslui) protestează, joi, pentru a patra zi consecutiv, în perimetrul unde Chevron ar urma să amplaseze o sondă de explorare a gazelor de şist.

În cursul dimineţii de joi, societatea angajată de Chevron pentru amenajarea platformei pe care urmează să fie amplasată sonda de explorare a gazelor de şist şi-a retras din zonă cele două utilaje - un excavator şi un buldozer -, în huiduielile manifestanţilor.

Citit 675 ori Ultima modificare Joi, 17 Octombrie 2013 15:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.