Senatorul Niculae Bădălău a venit la DNA, spunând că îşi dă demisia dacă se cere ridicarea imunităţii sale

Senatorul Niculae Bădălău a venit la DNA, spunând că îşi dă demisia dacă se cere ridicarea imunităţii sale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Senatorul PSD de Giurgiu Niculae Bădălău s-a prezentat luni la DNA pentru a-i fi aduse la cunoştinţă învinuirile în dosarul de evaziune fiscală, el declarând că este nevinovat, că are conştiinţa împăcată şi că îşi va da demisia dacă se va cere ridicarea imunităţii sale.

Niculae Bădălău a declarat luni, la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că a venit pentru a vedea despre ce este vorba în legătură cu acuzaţiile ce i s-ar aduce în dosarul de evaziune fiscală.

Senatorul a spus că are foarte multe cunoştinţe şi prieteni în rândul oamenilor de afaceri străini şi români, fiind în politică de 23 de ani. Bădălău a precizat că este cunoscut de foarte multă lume, înainte de a fi senator fiind deputat.

El a menţionat îşi va da demisia dacă se va solicita ridicarea imunităţii sale parlamentare.

Senatorul PSD de Giurgiu Niculae Bădălău este vizat în dosarul de evaziune fiscală în care sunt cercetate peste 50 de persoane, între care şi angajaţi ai Ministerului de Finanţe, potrivit unor surse judiciare.

Conform surselor citate, senatorul Bădălău este suspectat că ar fi făcut parte din palierul de protecţie a grupării de evaziune fiscală.

În acelaşi dosar este vizată şi Angela Nicolae, procurorul şef de birou de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat, luni, că a încuviinţat, la cererea DNA, percheziţia domiciliară şi a biroului, precum şi reţinerea şi arestarea preventivă a procurorului Angela Eugenia Nicolae, şef al Biroului de Relaţii Internaţionale şi Programe - altele decât Phare, din cadrul Parchetului ICCJ.

Citit 610 ori Ultima modificare Luni, 28 Octombrie 2013 12:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.