Victor Ponta spune că Florin Georgescu i-a explicat semnificaţia unor termeni economici, ca PIB sau ESA

Victor Ponta spune că Florin Georgescu i-a explicat semnificaţia unor termeni economici, ca PIB sau ESA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lucrurile bune făcute într-un şi jumătate de guvernare se datorează lui Florin Georgescu, iar cele rele sunt contribuţia prim-ministrului şi ministrului delegat pentru buget, a afirmat, joi, Victor Ponta, la ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa prim-viceguvernatorului BNR.

"Sunt astăzi aici şi vorbesc în calitate de unul dintre elevii domnului Florin Georgescu. În 2010, în martie dacă nu mă înşel, domnul Georgescu m-a luat să mă înveţe câteva lucruri absolut necesare pentru orice eventuală poziţie pe care urma să o ocup. Ulterior, domnul profesor Dăianu s-a alăturat acestui efort, încă nu fructuos, de a creşte o noua generaţie, s-a alăturat şi Liviu Voinea. Aşa încât, lucrurile bune făcute într-un an şi jumătate de guvern sunt datorate domnului Georgescu, iar cele rele sunt contribuţia mea personalã şi a lui Liviu Voinea", a spus Ponta.

Premierul a mai arătat că prim-viceguvernatorul BNR a fost persoana care i-a explicat semnificaţia unor termeni economici, cum ar fi "PIB" sau "ESA", şi totodată l-a învăţat "consecvenţa".

"Anul trecut, am fost şi eu întrebat, ca şi alte personalităţi politice, de ce mă tem cel mai tare, la alegeri. Nu am spus: «Departamentul de Stat» (al SUA-n.r.), am spus: «Florin Georgescu»", a mai afirmat Ponta, care a explicat totodată că motivul temerii sale era acela că unul dintre obiectivele pe care şi le propusese Florin Georgescu era ieşirea României din deficit excesiv.

În luna august a anului trecut, preşedintele interimar, Crin Antonescu, a fost întrebat, la Realitatea TV, dacă se teme mai mult, la prezidenţiale, de Mihai Răzvan Ungureanu sau de Sorin Oprescu, el răspunzând: "De Departamentul de Stat al SUA".

Citit 644 ori Ultima modificare Joi, 21 Noiembrie 2013 13:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.