Gigi Becali rămâne cu pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare

Gigi Becali rămâne cu pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gigi Becali va executa trei ani şi şase luni de închisoare, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins, marţi, atât recursul finanţatorului FC Steaua, cât şi pe cel al procurorilor DNA.

Completul de la Curtea de Apel Bucureşti a decis, cu majoritate, ca Gigi Becali să rămână cu sporul de şase luni aplicat la pedepsele de trei ani de închisoare primite de finanţatorul FC Steaua în dosarul "Valiza" şi în cel privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale.

Instanţa a respins astfel atât recursul formulat de Gigi Becali, cât şi pe cel al procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) formulate împotriva deciziei din 27 iunie a Tribunalului Bucureşti, prin care s-a dispus, în cazul cererii de contopire a pedepselor finanţatorului FC Steaua, aplicarea unui spor de şase luni de închisoare la condamnarea de trei ani de închisoare cu executare.

Decizia Curţii de Apel Bucreşti este definitivă, Gigi Becali urmând să execute pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare.

Gigi Becali a citat din mai mulţi psalmi în faţa instanţei şi a arătat că procurorul reprezintă Ministerul Public, motiv pentru care ar trebui "să reprezinte interesele publicului".

"Vă spun adevărul şi numai adevărul. Referitor la prima faptă, cea de sechestrare de persoane, vă jur că am dat 7.000 de euro bodyguarzilor să-mi răscumpere maşina. Au venit cu hoţii în portbagaj, dar din toate declaraţiile, nu există niciuna în care să spună că Becali a instigat la lipsire de libertate. (...) Referitor la schimbul de terenuri, în hotărâre scrie că deşi s-a întâmplat aşa, nu este faptă penală. Mi s-a propus un schimb. Pe vremea aia nu era expert la privat, ci era făcut de Tribunalul Bucureşti, deci de statul român", a mai spus Gigi Becali în faţa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti.

Becali s-a plâns judecătorilor de condiţiile în care este transportat de la penitenciarul din Constanţa la instanţa din Bucureşti, arătând că "plăteşte preţul celebrităţii" şi trebuie să stea într-o cuşetă în dubă, nu alături de ceilalţi deţinuţi.

"Eu mă aflu la Poarta Albă. Este o cursă care pleacă şi opreşte în toate puşcăriile. Este foarte greu să merg şapte ore în condiţiile în care eu am plătit atâtea taxe şi statul român nu mă poate transporta aşa cum trebuie. (...) Trebuie să plătesc preţul celebrităţii. Trebuie să stau într-o cuşetă, în dubă şi nu alături de ceilalţi 30 de deţinuţi", a spus Becali.

Gigi Becali a fost transferat, în 29 octombrie, de la Penitenciarul Jilava la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Becali este încarcerat la Secţia exterioară de la Valu lui Traian, stă într-o celulă cu alţi 19 deţinuţi şi execută pedeapsa în regim semideschis.

În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină. Cei trei au fost încarceraţi în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferaţi la Penitenciarul Jilava.

Becali mai are două condamnări definitive, dispuse anul acesta tot de instanţa supremă, respectiv una de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina, şi una de trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Citit 670 ori Ultima modificare Marți, 26 Noiembrie 2013 14:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.