"O noapte furtunoasă", luni, la TVR 2, la 135 de ani de la premiera spectacolului la Bucureşti

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spectacolul "O noapte furtunoasă", semnat de Sorana Coroamă Stanca, va fi difuzat luni, de la ora 20.40, pe TVR 2 şi, online, pe TVRplus.ro, pentru a marca 135 de ani de la premiera absolută la Bucureşti a acestei piese de I. L. Caragiale.

Potrivit unui comunicat, pe 18 ianuarie 2014 s-au împlinit 135 de ani de la premiera absolută la Bucureşti a piesei "O noapte furtunoasă" de I. L. Caragiale. TVR 2 marchează acest eveniment istoric prin difuzarea unui spectacol realizat în 1984 după textul celebrei piese a marelui dramaturg.

Astfel, TVR 2 şi TVRplus.ro difuzează luni, 20 ianuarie, piesa "O noapte furtunoasă", de la ora 20.40 (partea I) şi de la ora 23.10 (partea a II-a). Scenariul şi regia artistică sunt semnate de Sorana Coroamă Stanca.

Onoarea şi trădarea, familia şi politica, raţiunea şi amorul nebun şi aceleaşi situaţii şi personaje caragialeşti care au atras atenţia publicului la prima reprezentaţie a piesei în anul 1879 sunt readuse la TVR 2, în faţa publicului telespectator, prin intermediul unui spectacol din Arhiva de Aur a Televiziunii Române.

"Noaptea... a fost o experienţă fantastică şi îmbogăţitoare, pentru că jucam cu profesorul meu Cotescu, pentru că jucam lângă unii dintre cei mai importanţi actori ai ţării, Vali Seciu, Mitică Popescu, pentru că jucam alături de colegii mei fruntaşi, Dan Condurache, Tora Vasilescu, Stelică Nistor, pentru că jucam în regia unei frumoase şi drepte femei, Sorana Coroamă. Pentru acea clipă de împreunare, mulţumesc încă o dată destinului", spune Horaţiu Mălăele, unul dintre actorii din distribuţia acestui spectacol.

Citit 901 ori Ultima modificare Duminică, 19 Ianuarie 2014 16:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.