Raportul accidentului aviatic: Se impune o coordonare mai fermă şi sisteme noi pentru stabilirea locaţiilor
Foto: Foto: realitatea.net

Raportul accidentului aviatic: Se impune o coordonare mai fermă şi sisteme noi pentru stabilirea locaţiilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În raportul prezentat în Guvern sunt notate câteva propuneri, făcute în urma analizei efectuate în conformitate cu procedurile standard reglementate de actele normative în vigoare şi având în vedere modul efectiv în care au acţionat instituţiile cu responsabilităţi, în cazul accidentului aviatic de luni.

"Putem afirma că se impune instituirea unei coordonări ferme în situaţii similare, revizuirea procedurilor operaţionale din perspectiva respectării acestora, precum şi implementarea unor sisteme noi care să asigure în sistem de urgenţă stabilirea cu acurateţe a locaţiilor în care se petrec evenimente aviatice", se arată în raport.

Conform propunerilor din raport, noile sisteme de urgenţă ar trebui să aibă sistem de localizare a terminalelor mobile în reţelele operatorilor de telecomunicaţii (pe cheltuiala operatorilor), asemănător obligaţiilor prevăzute de lege de implementare a funcţiei legale de interceptare. De asemenea, ar trebui implementat un sistem cu staţii automate meteo şi camere WEB pe infrastructura operatorilor de telecomunicaţii şi STS, în zonele neacoperite de staţiile meteo ale Administraţiei Naţionale de Meteorologie, de regulă în zonele montane.

Experţii care au întocmit raportul mai solicită o procedură operaţională în baza căreia structurile responsabile să solicite date şi informaţii, iar instituţiile cu atribuţii să le furnizeze în format integrat, precum şi exerciţii de alarmare periodice în scopul verificării modului de acţiune a structurilor cu responsabilităţi în situaţia producerii unor accidente aviatice în zone dificile.

Citit 1214 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Ianuarie 2014 14:19

3 comentarii

 • postat de vai de poporul acesta !
  Miercuri, 22 Ianuarie 2014 20:47
  5.13.230.***
  stabilirea locatiilor si salvarea accidentatilor , CA PE VREMEA DACILOR SI ROMANILOR . Un rahat de tara , un popor de idioti .
  0
  0
  Raportează
 • postat de un idiot care plateste taxe
  Miercuri, 22 Ianuarie 2014 19:09
  185.26.182.***
  Nu vor fi uitati! Dumnezeu sa-i ierte!

  Decat sa se decida ca unii sefi mai cu nume, mai fara nume (oficial) sunt de vina ca nu au acordat ordinul de cautare,

  CERT VOR FI GASITI MORTII VINOVATI SI GATA!
  0
  1
  Raportează
 • postat de lulu
  Miercuri, 22 Ianuarie 2014 15:40
  94.163.170.***
  Pacat ca au murit doi oameni iar autoritatile arunca vina de la unul la altul. Adevarul ca suntem in fundul gol in asemenea situatii.Nu a avut nimeni curajul de a pleca in ajutorul ranitilor cu elicoptere performante si cu tehnica de cautare demna de secolul 21. Noroc de satenii din zona si de bietul padurar care a stiut unde sa caute, ca pe baza informatiilor de la servicii, cred ca nici azi nu-i gaseau. Dar va trece si asta, adunatura de golani si hoti va incepe campania electorala si sa vezi atunci ce promisiuni vor face. Iar bietii oameni care s-au dus in mormant vor fi uitati
  0
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.