Preşedintele Băsescu propune asumarea răspunderii noului Guvern pe programul de guvernare

Preşedintele Băsescu propune asumarea răspunderii noului Guvern pe programul de guvernare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Traian Băsescu propune asumarea răspunderii Guvernului pe programul de guvernare, el spunând că se poate face excepţie, prin decizia BP reunite, de la termenul de 5 zile pentru aşteptarea observaţiilor la program şi asigurând că imediat după asumare numeşte miniştrii.

Preşedintele Traian Băsescu a spus că a discutat cu premierul Victor Ponta şi că are totală deschidere pentru găsirea unei soluţii.

El a susţinut că soluţia este asumarea răspunderii Guvernului pe programul de guvernare, care în mod normal necesită formalităţi sau trasee parlamentare.

"Eu cred că majoritatea poate face excepţie şi dacă Birourile Parmanente reunite hotărăsc se poate fără a se sta cinci zile pentru depunere de observaţii pe program, cu certitudine şi plenul va accepta acest program", a afirmat şeful statului.

El a mai spus că l-a asigurat pe premier că "până mâine dimineaţă la ora 6.00" pot fi rezolvate cele două probleme - asumarea răspunderii Guvernului pe noul program şi desemnarea prin vot a noilor miniştri.

"La orice oră am disponibilitatea emiterii decretelor si a depunerii jurământului de către noii miniştri", a mai afirmat Băsescu. El a subliniat că "nu esteo chestiune de jocuri politice sau de întârzieri" şi că ceea ce vrea este un guvern legitim. "Mi se pare esenţial să avem un guvern legitim", a adăugat preşedintele.

Citit 1154 ori Ultima modificare Marți, 04 Martie 2014 14:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.