CNA adoptă noi reglementări pentru limitarea difuzării la TV a imaginilor cu Becali şi alţi deţinuţi

CNA adoptă noi reglementări pentru limitarea difuzării la TV a imaginilor cu Becali şi alţi deţinuţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis să interzică difuzarea la TV a imaginilor şi a înregistrărilor cu persoane care execută o pedeapsă privativă de libertate, cu excepţia situaţiilor în care acestea demonstrează încălcări ale unor drepturi sau există un interes public justificat.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a adoptat, în şedinţa de joi, o Decizie de modificare şi completare a Codului de reglementare a conţinutului audiovizual, cu 10 voturi "pentru" (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) şi unul "împotrivă" (Cristina Trepcea).

"(1) Este interzisă difuzarea de imagini sau de înregistrări cu persoane aflate în stare de reţinere sau arest, fără acordul acestora. (2) Este interzisă difuzarea de imagini sau de înregistrări cu persoane executând o pedeapsă privativă de libertate, cu excepţia situaţiilor în care acestea demonstrează încălcări ale unor drepturi sau există un interes public justificat. (3) Imaginile şi/ sau înregistrările cu persoane aflate în stare de reţinere, arest sau care execută o pedeapsă privativă de libertate nu trebuie prezentate într-un mod excesiv şi nerezonabil. (4) În cadrul programelor audiovizuale nu pot fi oferite, direct sau indirect, recompense şi nu pot fi făcute promisiuni de recompensare a persoanelor care ar putea depune mărturie în instanţe judecătoreşti", se spune în articolul nou introdus în Decizia de modificare a Codului audiovizualului.

Demersurile CNA pentru modificarea actualului articol 42 din Codul audiovizualului au pornit la începutul lunii februarie de la nemulţumirea membrului CNA Christian Mititelu privind faptul că unele televiziuni difuzează în mod repetat imagini şi înregistrări care prezintă modul în care Gigi Becali îşi petrece timpul în închisoare.

Citit 795 ori Ultima modificare Joi, 27 Martie 2014 13:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.