Militarul român decedat în Afganistan avea 41 de ani, era căsătorit şi avea un copil

Militarul român decedat în Afganistan avea 41 de ani, era căsătorit şi avea un copil
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Militarul român care şi-a pierdut viaţa, duminică dimineaţă, este plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu, care avea 41 de ani, era angajat al MApN din 2001, era căsătorit şi avea un copil. Acesta a mai participat la şase misiuni externe, în Afganistan şi Irak.

"Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu a decedat, iar sublocotenentul Ionuţ Alin Marinescu, plutonierul-major Florin Ionel Murărescu şi caporalii clasa a III-a Marius Cristian Cănuci, Marius Bogdan Radu şi Eugen Valentin Pătru au fost răniţi, în Afganistan, în dimineaţa zilei de duminică, 30 martie, în urma unui atac sinucigaş cu un autovehicul încărcat cu exploziv care a intrat direct în maşina de luptă", informează MApN.

Militarii români, din Batalionul de Manevră dislocat în provincia Zabul, executau o misiune de patrulare, cu trei maşini de luptă MRAP - rezistente la mine şi protejate împotriva ambuscadelor - Mine-Resistant Ambush Protected - pe autostrada A1, la aproximativ 10 kilometri sud-vest de Baza operaţională înaintată Mescall. În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost transportaţi cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din Kandahar.

Potrivit MApN, ministrul Apărării Naţionale transmite sincere condoleanţe familiei militarului decedat şi urmăreşte cu atenţie starea răniţilor.

Citit 1468 ori Ultima modificare Duminică, 30 Martie 2014 13:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.