Patronatele din turism cer introducerea unei "taxe pe bacşiş" de 16 la sută

Patronatele din turism cer introducerea unei "taxe pe bacşiş" de 16 la sută
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

ANAT şi FPTR au semnat un document pe care l-au transmis Ministerului pentru IMM şi Turism şi Autorităţii Naţionale pentru Turism şi în care solicită, printre altele, impozitarea cu 16% a bacşişului lăsat de clienţi în baruri, cafenele şi restaurante.

"În turism, bacşişul este o sursă importantă de venit pentru chelneri, ospătari şi barmani. El indică şi cât de drăguţ este acel personal. Ţinând cont că se dă bacşiş în toate barurile şi restaurantele, şi se dă la negru, noi propunem ca acesta să fie impozitat cu 16%, aşa cum se impozitează veniturile personale", a declarat agenţiei MEDIAFAX Lucia Morariu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Ea spune că patronatele cer ca valoarea bacşişului să fie lăsată la latitudinea clientului, iar suma stabilită de acesta să fie introdusă pe nota de plată şi impozitată cu 16%, urmând ca restaurantul să plătească această nouă taxă.

"Introducerea unei noi taxe, taxa pe bacşiş, aplicabilă pe nota de plată fiscală, nominal pe angajatul care prezintă nota de plată consumatorului, cu suportarea unui impozit de 16% pe suma acordată ca bacşiş de către consumator şi fără a fi cumulate cu total venituri obţinute de respectivul angajat", se arată în documentul semnat de ANAT şi FPTR.

Patronatele au transmis propunerea către autorităţile din turism, urmând ca acestea să o prezinte Guvernului.

Citit 1053 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Aprilie 2014 15:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.