Senatorii reiterează: MEDICII nu sunt FUNCŢIONARI PUBLICI

Senatorii reiterează: MEDICII nu sunt FUNCŢIONARI PUBLICI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Medicul nu este funcţionar public şi nu poate fi asimilat acestuia, au decis senatorii (miercuri, 17 septembrie 2014), încă o dată, respingând cererea de reexaminare formulată de preşedintele Traian Băsescu, prin care a solicitat Parlamentului să revină asupra acestei decizii, a relatat mediafax.ro.

Articolul criticat de şeful statului prevede că, ”având în vedere natura profesiei de medic şi obligaţiile fundamentale ale medicului faţă de pacientul său, medicul nu este funcţionar public şi nu poate fi asimilat acestuia”.

Preşedintele Băsescu a arătat, în cererea de reexaminare, că, prin această modificare, medicilor li se diminuează răspunderea penală pentru "toate infracţiunile la care subiectul activ este un funcţionar public, în sensul legii penale".

"Prin această modificare, medicii nu mai pot fi asimilaţi în categoria funcţionarilor publici în sensul legii penale care consideră funcţionar public «orice persoană care exercită un serviciu de interes public prin care a fost învestită de autorităţile publice sau care este supusă controlului ori supravegherii acestora cu privire la îndeplinirea respectivului serviciu public»”, arată şeful statului.

Solicitarea urmează să fie dezbătută de Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională.

Citit 1784 ori Ultima modificare Joi, 18 Septembrie 2014 01:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.