TRAGEDIE AVIATICĂ/ Elicopter militar PRĂBUŞIT în judeţul Sibiu: opt morţi şi doi răniţi (UPDATE)
Foto: Foto: digi24.ro

TRAGEDIE AVIATICĂ/ Elicopter militar PRĂBUŞIT în judeţul Sibiu: opt morţi şi doi răniţi (UPDATE)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE/ Un elicopter militar model IAR-330 PUMA s-a prăbuşit, vineri dimineaţă, la limita dintre judeţele Sibiu şi Mureş, la bordul elicopterului aflându-se zece persoane. Opt militari au murit şi doi au fost răniţi în accident. Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat că anunţul la 112 a fost făcut de unul dintre militarii aflaţi la bord. El a mai precizat că în zona accidentului vizibilitatea este redusă.

Unul dintre răniţii în accidentul aviatic din judeţul Sibiu, un bărbat de 35-40 de ani, a ajuns, vineri după-amiază, la UPU a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, el fiind adus cu elicopterul SMURD şi fiind intubat şi sedat întrucât are arsuri pe o suprafaţă mare a corpului.

 

 

Mnisterul Apărării Naţionale confirmă, printr-un comunicat de presă, că opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi în urma prăbuşirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, vineri, în jurul orei 10.40, pe raza localităţii Mălâncrav, din judeţul Sibiu.

 

Potrivit MApN, elicopterul era de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii şi se afla în misiune, urmând să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu.

 

Pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului, la faţa locului s-a deplasat ministrul apărării naţionale, Mircea Duşă, însoţit de o comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene, se arată în comunicatul MApN. Biroul de Presă al MApN mai precizează că va da detalii despre cei aflaţi în aeronavă, după ce vor fi informate familiile acestora.


Un elicopter militar s-a prăbuşit în judeţul Sibiu. La bordul aparatului de zbor s-ar fi aflat zece pasageri.

Este vorba despre un elicopter IAR 330 Puma al forțelor aeriane ale armatei române. Există informații potrivit cărora la bordul elicopterului s-ar fi aflat zece pasageri.

Din primele informaţii, elicopterul ar fi provenit de la baza aeriană de la Câmpia Turzii, cu direcţia Cincu, unde are loc un exercițiu militar româno-american. Cel mai probabil, unul dintre motoare ar fi luat foc în aer, relatează Digi24.

La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de ambulanţă.

Citit 2438 ori Ultima modificare Vineri, 21 Noiembrie 2014 14:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.