UPDATE: Cum au fost UCIȘI cei doi MILITARI români în Afganistan

UPDATE: Cum au fost UCIȘI cei doi MILITARI români în Afganistan
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

UPDATE, duminică, 8 mai: Cei doi militari români - care și-au pierdut viața sâmbătă, 7 mai, în Afganistan - au fost ucişi de doi indivizi care purtau uniforme ale forţelor naţionale afgane, potrivit digi24.ro. Membrii operaţiunii "Resolute Support" au răspuns cu focuri de armă şi i-au ucis, la rândul lor, pe atacatori, a precizat NATO.

Sursa foto: stirileprotv.ro

Cei doi militari care au murit - Vizireanu Adrian și Dumitrescu Iulian (foto) - vor fi avansaţi în grad, post-mortem.

Cel de-al treilea militar român, rănit în același incident, se află într-un spital din Germania, în stare stabilă.

Cei trei militari români erau plecaţi în zona de conflict, de la începutul lunii martie, cu Batalionul 620 Operaţii Speciale din Buzău.

Luni, 9 mai, la ora 8,00, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional vor fi organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare pentru cei doi militari.


Doi MILITARI români, UCIȘI în Afganistan, iar un al treilea a fost RĂNIT

Doi militari români şi-au pierdut viaţa şi un al treilea a fost rănit în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, 7 mai, ora 10,45, în apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani, a anunțat Ministerul Apărării Naționale. Cei trei militari sunt din județul Buzău.

„În urma incidentului, celor trei militari de la forţele pentru operaţii speciale, care au fost răniți, li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportați imediat la spitalul militar cel mai apropiat. Din nefericire, plutonierul Dumitrescu Iulian şi sergentul Vizireanu Adrian nu au supravieţuit, iar starea militarului rănit este stabilă și urmează să fie transferat la un spital din Germania”, se arată într-un comunicat de presă al MApN.

În cei 13 ani de război în Afganistan, România a pierdut 24 de militari. Celor 24 de militari li se mai adaugă azi alți doi soldați morți în teatrul de război. PENTRU MAI MULTE DETALII, CLICK AICI

Cei doi militari care au murit sâmbătă în Afganistan vor fi avansaţi în grad, post-mortem.

Sursa foto: reporterbuzoian.ro

Dumitrescu Iulian și Vizireanu Adrian, în vârstă de 36 de ani, erau căsătoriți; niciunul nu avea copii. Ei erau angajați, de mai mulți ani, la unitatea militară din Crâng, cunoscută drept „Forțele Speciale”.

Luni, 9 mai, la ora 8,00, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional vor fi organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare pentru cei doi militari. PENTRU MAI MULTE DETALII, CLICK AICI

Incidentul este anchetat de o comisie militară.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 4799 ori Ultima modificare Duminică, 08 Mai 2016 15:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.