Cinci ONG-uri cer demisia preşedintelui Senatului

Cinci ONG-uri cer demisia preşedintelui Senatului
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Printr-un comunicat de presă, Centrul Român de Politici Europene (CRPE), Expert Forum (EFOR), Freedom House România (FHR), Grupul pentru Dialog Social (GDS) și mișcarea civică Inițiativa România (IR) cer demisia imediată a Președintelui Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu.

„Cerem demisia Președintelui Senatului întrucât acesta a solicitat partidelor parlamentare să blocheze cererile de ridicare a imunității parlamentarilor în dosarele penale instrumentate de Direcția Națională Anticorupție.

Ca președinte al Senatului, al doilea om în stat, domnul Tăriceanu nu are dreptul să facă uz de funcție pentru a ataca și discredita instituții independente ale statului și să folosească tribuna Senatului pentru a determina încălcarea principiului separației puterilor în stat, prevăzut de art. 1 al Constituției României.

Domnul Tăriceanu, însă, ca Președinte al Senatului, a folosit funcția publică pe care o deține pentru a bloca activitatea unei instituții independente a statului și pentru a instiga o instituție politică, din sfera puterii legislative, împotriva sistemului judiciar”, se arată în comunicatul de presă.

În opinia celor cinci organizaţii, în calitate de persoană privată, Călin Popescu Tăriceanu va avea posibilitatea și libertatea de a critica orice instituție a statului dorește, fără a mai instiga împotriva înfăptuirii justiției.

Citit 2813 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Octombrie 2016 14:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.