1 iunie a fost declarată ZI LIBERĂ naţională

1 iunie a fost declarată ZI LIBERĂ naţională
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

1 iunie a fost declarată zi nelucrătoare, după ce Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege în acest sens, fiind cameră decizională.

Iniţiativa legislativă a aparţinut senatoarei Rozalia Biro şi deputatei Claudia Boghicevici, împreună cu un grup format din 84 de parlamentari din toate partidele politice.

Campania a fost derulată de grupul de iniţiativă format din Itsy Bitsy FM împreună cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), lideri de opinie ca Andreea Marin, Virgil Ianţu şi Tily Niculae, specialişti psihologi şi asociaţii de părinţi.

Pasul următor este ca legea să meargă către Preşedintele României care în maximum 20 de zile o va promulga sau o va trimite înapoi parlamentarilor spre reexaminare. Urmează apoi publicarea în Monitorul Oficial şi intrarea în vigoare după alte 3 zile. 17.000 de români au sprijinit iniţiativa pe pagina de Facebook.

Citit 1587 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Octombrie 2016 14:04

1 comentariu

 • postat de florin
  Joi, 20 Octombrie 2016 08:06
  5.13.222.***
  Aceasta lege are o scapare. Se va promulga zi libera pentru toata lumea indiferent daca ai copii sau nu sau daca ai copii si ei sunt majori
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.