Autorul uneia dintre cele mai oribile CRIME din România, eliberat după 22 de ani
Foto: Foto: Captură video IGI

Autorul uneia dintre cele mai oribile CRIME din România, eliberat după 22 de ani
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Autor al uneia dintre cele mai oribile crime din România post-decembristă, cetăţeanul chinez Chai Yi Feng a fost condamnat la detenţiune pe viaţă, dar după ce a cerut eliberarea condiţionată de trei ori, a părăsit Penitenciarul Codlea. El a fost expulzat din România şi nu va mai avea voie să revină pe teritoriul ţării noastre timp de cinci ani.

În anul 1994, trei cetăţeni chinezi şocau opinia publică din România după ce poliţiştii şi procurorii români i-au identificat ca principali suspecţi ai unei crime înfiorătoare. Cadavrele a doi cetăţeni chinezi, soţ şi soţie, fuseseră găsite în două valize abandonate pe malul lacului Cernica, trupurile purtând semne de o violenţă extremă. Reconstituirea faptelor, făcută cu ajutorul suspecţilor, a condus la concluzia că soţii, stabiliţi în Bucureşti unde se ocupau cu afaceri în Complexul Europa, se aflau într-un apartament din Sectorul 2 al Capitalei când Chai Yi Feng, Tong Xiao Dung şi concubina acestuia, Zhang Yi Duo i-au atacat cu corpuri contondente până i-au ucis, după care le-au pus cadavrele în geamantane şi le-au abandonat. Mobilul crimei a fost, potrivit anchetatorilor, jaful, un motiv în plus ca judecătorii Tribunalului Ilfov să aplice în cazul lui Chai Yi Feng sentinţa maximă pentru omor deosebit de grav, respectiv detenţiunea pe viaţă. Aceeaşi pedeapsă a primit-o şi Zhang Yi Duo, eliberată condiţionat în 2014, printr-o decizie a Judecătoriei Ploieşti. Conform legii penale, cei condamnaţi la detenţiunea pe viaţă pot fi eliberaţi după 20 de ani de executare efectivă a pedepsei, astfel că Chai Yi Feng a început demersurile de a ieşi din Penitenciarul Codlea încă din 2014. După două cereri respinse, la finele anului 2016 şi la 22 de ani de la încarcerare, chinezul a fost eliberat condiţionat şi trimis în ţara sa natală.

„Potrivit competenţelor, poliţiştii de Imigrări au preluat cetăţeanul chinez şi au efectuat demersurile necesare în vederea expulzării din România, escortându-l până la Punctul de Trecere a Frontierei Otopeni de unde a părăsit teritoriul României cu o cursă de linie”, a precizat scms. Ermina Mihai, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Imigrări.

Pentru fapta extrem de gravă comisă pe teritoriul ţării noastre şi în baza condamnării primite, Chai Yi Feng a primit ca pedeapsă complementară interdicţia de a mai reveni în România pentru a perioadă de cinci ani.

Citit 8870 ori Ultima modificare Luni, 16 Ianuarie 2017 00:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.