Florian Coldea a DEMISIONAT de la vârful SRI, după SCANDALUL generat de Sebastian Ghiţă

Florian Coldea a DEMISIONAT de la vârful SRI, după SCANDALUL generat de Sebastian Ghiţă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Prim-adjunctul Serviciului Român de Informaţii (SRI), Florian Coldea, a demisionat, după acuzaţiile lansate de Sebastian Ghiţă. Directorul SRI, Eduard Hellvig, a comunicat că i-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis trecerea în rezervă a lui Coldea.

SRI a anunţat, ieri, prin intermediul unui comunicat de presă că Florian Coldea, prim-adjunctul directorului SRI, nu a încălcat legea şi normele interne, potrivit rezultatelor comisiei interne de investigare, după apariţia acuzaţiilor lui Sebastian Ghiţă. SRI a anunţat că Florian Coldea a fost repus pe funcţia de prim-adjunct al serviciului după terminarea anchetei, dar acesta şi-a dat demisia din funcţie, pe motive de "demnitatea şi onoarea militară şi de riscul afectării grave a activităţii instituţiei". Potrivit comunicatului, Coldea a demisionat din funcţie şi s-a pus la dispoziţia instituţiei, dar directorul SRI a decis să-i ceară preşedintelui Klaus Iohannis trecerea în rezervă a lui Coldea. Raportul comisiei de control, citat de Hotnews, prezentat în Biroul Executiv al SRI, arată că "din activitatea lui Florian Coldea, supusă verificării, nu au rezultat elemente care să se constituie în încălcări ale legii sau normelor interne în vigoare", potrivit comunicatului citat.

Reamintim că SRI a demarat o anchetă, după ce fostul deputat Sebastian Ghiţă, fugar şi acuzat de DNA de fapte grave de corupţie, a spus ca i-ar fi plătit lui Coldea vacanţe în Seychelles, Italia şi Disneyland Paris.

Cine este Florian Coldea

Potrivit Hotnews, Coldea a fost numit prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii din data de 1 august 2005, iar în perioada iulie - octombrie 2006 a fost director interimar al SRI, după demisia lui Radu Timofte (cauzată de fuga lui Omar Hayssam) şi până la numirea lui George Maior ca director. Coldea a fost remarcat de Traian Băsescu în timpul crizei ziariştilor răpiţi în Irak, prestaţia sa în celula de criză propulsându-l la vârful SRI. Anterior, el a condus direcţia antiteroristă din cadrul serviciului. După numirea la şefia operativă a SRI, Coldea s-a remarcat prin implicarea instituţiei într-o cooperare sporită cu serviciile secrete aliate din NATO, mai cu seamă cu serviciile americane de informaţii. Tot în mandatul său de şef operativ, SRI s-a implicat masiv în lupta anticorupţie, prin cooperarea cu DNA.

Citit 1013 ori Ultima modificare Marți, 17 Ianuarie 2017 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.