Din cauza ordonanţelor, primele demisii în PSD

Din cauza ordonanţelor, primele demisii în PSD
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Demisia ministrului Mediului de Afaceri, Florin Jianu, nu este singura din Guvernul Grindeanu generată de adoptarea „Ordonanţei 13”. Printre demisionari, „ca gest de onoare”, se mai numără Daniel Şandru, secretar de stat Departamentul Centenar, care pregătea manifestările Marii Uniri. Trebuie însă precizat că cei doi nu sunt membri PSD.

Din partid pleacă fostul ministru delegat pentru Dialog social, Aurelia Cristea, şi Valentin Cristian Lupşa, secretarul general al organizaţiei din Reşiţa. De asemenea, social-democratul Ovidiu Malancravean şi-a dat demisia din funcţia de primar al Sighişoarei, iar Vladimir Petruţ a demisionat din funcţiile deţinute în PSD şi din funcţia de edil la Cavnic.

Cea mai proeminentă figură din „opoziţia” internă a PSD rămâne primarul Iaşului, Mihai Chirică, care a solicitat retragerea „Ordonanţei 13” şi demisia ministrului Justiţiei, Florin Iordache, declaraţii care i-au adus ameninţări cu excluderea din partid.

Dincolo de aceste „fisuri”, PSD afişează în exterior o unitate „de monolit”. Liderii filialelor judeţene ai PSD s-au întâlnit joi la Bucureşti, unde şi-au reafirmat sprijinul pentru Liviu Dragnea şi Guvernul Grindeanu.        

Citit 1244 ori Ultima modificare Vineri, 03 Februarie 2017 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.