Discurs fulminant al președintelui Klaus Iohannis: „Terminați cu această țopăială fiscal-bugetară”

Discurs fulminant al președintelui Klaus Iohannis: „Terminați cu această țopăială fiscal-bugetară”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Președintele Klaus Iohannis a lansat, joi seară, 29 iunie, un atac dur la adresa PSD și ALDE, la scurt timp după ce miniștrii noului cabinet au depus jurământul, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni. Șeful statului a criticat vehement cele două partide din coaliția de guvernare, despre care a spus că au băgat țara în criză pentru că nu au știut să guverneze și le-a cerut să termine „cu această țopăială fiscal-bugetară”, făcând referire la noul program de guvernare promovat de PSD, care, printre altele, împovărează mediul de afaceri prin noi taxe și impozite.

O formulă scurtă, foarte scurtă, care ar caracteriza aceste prime șase luni ar putea suna așa: Ați băgat țara în criză fiindcă nu ați știut să guvernați. Că a fost vina sau că este vina fostului prim-ministru - care nu s-a pus singur acolo, dar din pacate nu a știut să plece singur - sau a altcuiva, nu e o analiză pe care trebuie să o fac eu sau românii. Faptele rămân și dovada că aceasta formulă scurtă de concluzie este adevarată e chiar moțiunea de cenzură prin care ați demis propriul guvern, și asta e o noutate în spațiul democratic european. Fostul guvern nu va rămâne în istorie pentru scurtimea mandatului. Au fost alții care au avut mandate mai scurte. Va rămâne în istorie pentru nefericita Ordonanță 13, iar coaliția PSD-ALDE prin faptul că și-a demis prin moțiune propriul guvern (...) 

Noi taxe se anunță pentru români, noi impozite. După ce abia am promulgat legea prin care cresc salariile, deja se anunță contra-măsuri. Programul de guvernare a fost schimbat în puncte sensibile (...) În șase luni schimbăm de la reduceri de taxe la reintroduceri, de la creșteri de salarii la taxa de solidaritate. Un astfel de comportament nu se încadrează în predictibilitate fiscal-bugetară. Un astfel de comportament cu siguranță induce dubii în mediul de afaceri. Dacă va fi sustenabil, nu știu, dar, stimați PSD-iști, ALD-iști, UDMR-iști, în numele românilor vă rog să terminați cu această țopaială fiscal- bugetară (...)

Vă solicit să guvernați în așa fel încât să ne încadrăm în marja de deficit de trei la sută. Vă solicit să guvernați în așa fel încât românii să aibă garanția că Guvernul apără și promovează statul de drept. Nu-mi doresc niciodată să mai avem sincope de tipul OUG 13”, a spus, printre altele, șeful statului.

 

Citit 3000 ori Ultima modificare Marți, 04 Iulie 2017 02:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.