VRANCEA: Drumul Focşani - Ojdula va fi “terminat” pană la limita cu judeţul Covasna

VRANCEA: Drumul Focşani - Ojdula va fi “terminat” pană la limita cu judeţul Covasna
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Vom avea şi drumuri pe care să mergem". premierul Victor Ponta a inspectat ieri lucrările la DN 2 D Focşani - Ojdula - Tg Secuiesc. Investiţia va fi finalizată în 30 - 35 de zile pană la limita cu judeţul Covasna-pretind actualii guvernanti. Pentru restul de 23 de km este încheiat un alt contract, iar primul ministru a promis fonduri pentru anul viitor. "Vrem să unim Moldova cu Transilvania prin drumuri”, a precizat Victor Ponta, venit ieri într-o vizită electorală la Lepşa. In opinia onstructorului, acest drum, impracticabil acum, poate rivaliza cu Transfăgărăşanul


Cine spera că va merge curand pe drum asfaltat pană în Covasna sau Braşov mai are de aşteptat. DN 2 D, drumul care rivalizează cu Transfăgărăşanul, aşa cum a spus constructorul, va fi, în cel mai bun caz, terminat pană la kilometrul 95, la limită cu judeţul Covasna. De acolo, puteţi experimenta pe propria piele cum mergeau strămoşii noştri cu căruţa pe drumuri de munte. Nu trebuie să disperăm însă, pentru că actualul premier are în plan proiecte măreţe la împlinirea a 100 de ani de la formarea Romaniei mari, printre care şi "unirea rutieră” între Moldova şi Transilvania. Deocamdată, în zona de dincolo de Tulnici firma Spedition UMB părea ieri că lucrează cu toate forţele, mai ales că premierul Victor Ponta a venit să inspecteze stadiul lucrărilor. Acesta a venit însoţit de vicepremierul Liviu Dragnea şi de Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea. “Am onoarea să vă prezint unul dintre cele mai frumoase drumuri din Romania, care rivalizează cu Transfăgărăşanul”, i-a spus reprezentatul Spedition UMB premierului. Potrivit acestuia, drumul poate fi terminat în 30 – 35 de zile, adică în jur de 15 – 20 octombrie, cu condiţia să nu existe probleme cu fondurile. Partea din Covasna ar putea fi realizată anul viitor, numai că atunci este o mare problemă: nu mai este an electoral. Este foarte posibil ca şoseaua să fie finalizată pe teritorul Vrancei, iar pentru restul de drum să fie aşteptate alte alegeri, aşa cum s-a mai întamplat.

Citeşte tot articolul în "Ziarul de Vrancea" ==>> http://www.ziaruldevrancea.ro/politica/1588807880-drumul-foc%C5%9Fani-ojdula-va-fi-%E2%80%9Cterminat%E2%80%9D-pan%C4%83-la-limit%C4%83-cu-jude%C5%A3ul-covasna-%26quot%3Bvom-avea-%C5%9Fi-drumuri-pe-care-s%C4%83-mergem%26quot%3B.html

Citit 10325 ori Ultima modificare Vineri, 12 Septembrie 2014 11:42

3 comentarii

 • postat de MADEinROIMANIKA
  Luni, 15 Septembrie 2014 00:50
  5.13.152.***
  Nu va amagiti! In goana dupa voturi, Victor Ponta asfalteaza un drum national care a fost asfaltat acum 2 (doi) ani. Intrati pe Google Street View si vedeti ca asa e! Drumul, in spetmebrie 2012, era ca in palma (e drept, pana la limita cu judetul Covasna) avand si lucrarile de consolidare a malurilor refacute dar si suprainaltarile pe curbe, mai lipseau doar marcajele. Ceea ce face Victor Ponta acum este una dintre cele mai mari deturnari de fonduri!

  Mare atentie la aceasta intoxicare! În 2007 Guvernul a alocat 40 milioane lei pentru lucrările de la DN 2 D. UMB Spedition (Umbrarescu mai precis), compania care a câştigat licitaţia în defavoarea consorţiului format din Euroconstruct, Paco şi Vega 93, urma să realizeze 31 de poduri şi un pasaj CFR, dar şi 245 de podeţe. De asemenea, urma sa fiei lăţit de la şapte la nouă metri. Preşedintele CJ Vrancea, Oprisan, spera la acea vreme că UMB Spedition va demara lucrările de execuţie la DN 2 D la finele lunii mai 2005. De altfel, bossul UMB, Dorinel Umbrărescu, incepuse în zona Vidra toate utilajele necesare începerii lucrărilor. Aşa că termenul anunţat de Oprişan era plauzibil.
  E drept, reabilitarea drumului naţional 2D Focşani – Tulnici – Ojdula – Tîrgu Secuiesc – Braşov a fost blocată pe sectorul Tulnici-Ojdula din cauza incompetenţei funcţionarilor din instituţiile statului, care ar fi trebuit să asigure toate condiţiile pentru derularea unei asemenea investiţii. Lucrările au fost blocate după ce Agenţia Naţională de Mediu a impus anumite completări în studiul de impact, realizat de evaluatorul stabilit de beneficiar, adică de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. Adică două instituţii ale statului nu au reuşit să colaboreze şi să realizeze un studiu de impact, care să permită derularea acestei investiţii vitale pentru locuitorii de pe Valea Putnei, dar şi din judeţele Covasna şi Braşov.
  Si totusi, in ianuarie 2012, pe inromaniasepoate.blogspot, autorul nota ca "Parcurgerea soselei dinspre Focsani nu pune nici o problema deosebita pana la localitatea Tulnici, pana aici drumul este in stare impecabila. De aici inainte urmeaza o portiune de drum care inca nu a fost reabilitat, ce dureaza pana la Lepsa. Pe acest sector nemodernizat se poate face accesul la Cascada Putna (coordonate GPS: 45.929789,26.598233) si la cheile Tisitei. Accesul la cheile Tisitei se poate face pe podul care traverseaza Putna la (coordonate GPS: 45.937311,26.59672)
  Continuand parcurgerea DN2D spre vest, urmeaza o portiune mai lunga de traseu montan, cu serpentine si privelisti largi. Se pot vedea panorame spectaculoase catre SSV incepand de la vest de localitatea Gresu, in apropierea limitei judetului Covasna, care trece prin pasul Musat, in apropiere de Varful Musat si Varful Inzapezit.
  Drumul este in conditii bune pentru inca aproximativ 10-12 Km de la intrarea in jud. Covasna, dupa care urmeaza o portiune de drum neasfaltat ce se incheie in localitatea Ojdula. De aici, drumul continua in conditii bune catre DN11 si Targu Secuiesc." Deci singura problema o constituia portiunea dintre Focsani si Lepsa (cele cateva sute de metri DE DINAINTE de Lepsa) care, intre timp, s-au asfaltat bec si acelea.
  Deci, nu puneti botul la vrahjeala lui Ponta! Intrati pe GSV si convingeti-va singuri ca drumul e deja asfaltat si se va face doar o deturnare de fonduri cu iz electoral
  0
  3
  Raportează
 • postat de Chris
  Sâmbătă, 13 Septembrie 2014 01:14
  81.107.84.***
  Intr-adevar,arata ca un drum forestier,chiar daca pe harta figureaza ca drum national.Am avut curajul acum cativa ani sa vin dinspre Brasov pe acolo.Pe langa cateva Aro ,folosite de localnici,nu am mai intalnit decat cateva utilaje,din loc in loc,care muscau zgomotos din padurea traversata de drum,lasandu-mi un gust amar.
  0
  4
  Raportează
 • postat de adi
  Vineri, 12 Septembrie 2014 17:57
  79.116.96.***
  Am luat taca acum cativa ani pe acel drum care pe harta este drum national dar de fapt e drum forestier, nu e nimic spectaculos ca vor sa-l asfalteze, e aducerea lui la un drum normal pe care sa circuli in conditii normale.
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.