PERFORMANȚĂ la Spitalul Judeţean Galaţi | Patru neurochirurgi OPEREAZĂ pacienţi din trei judeţe

PERFORMANȚĂ la Spitalul Judeţean Galaţi | Patru neurochirurgi OPEREAZĂ pacienţi din trei judeţe
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" a fost înfiinţată în anul 2007. Spitalul Judeţean a devenit astfel spital clinic, fapt ce a avut drept consecinţă transformarea secţiei de Neurochirurgie în secţie clinică de Neurochirurgie, cu preluarea conducerii secţiei, în 2009, de către dr. Cornel Mihalache, acesta având şi funcţia de şef de lucrări la Facultatea de Medicină.

Au fost create astfel noi domenii de activitate, incluzând şi activitatea didactică de pregătire a studenţilor, prin introducerea în curricula de studiu şi de examen a Cursului de Neurochirurgie. "Acest lucru este deosebit de important, deoarece, până în anul 1989, disciplina neurochirurgie nu exista în curricula de studiu a facultăţilor de medicină din România. Introducerea ei ca disciplină de studiu s-a făcut treptat, după anul 2000, în diferite centre universitare, crescând, în acest mod, importanţa specialităţii neurochirurgicale", a precizat dr. Cornel Mihalache.

În afară de activitatea didactică, preocupările ştiinţifice ale doctorului Mihalache s-au concretizat prin numeroase comunicări la diferite simpozioane şi conferinţe medicale precum şi prin articole în reviste de specialitate.

Secţia de Neurochirurgie de la Galaţi dispune de 45 de paturi, de o sala de operaţie dotată cu microscop, cu aparat Rx mobil, precum şi cu instrumentar chirurgical şi microchirurgical adecvat. În cadrul secţiei, funcţionează un personal instruit, cu experienţă acumulată în ani pe patologia neurochirurgicală, vizând procedeele de nursing şi intervenţie chirurgicală.

În prezent, echipa de neurochirurgi din serviciul de neurochirurgie Galaţi numără patru medici (dr. Cornel Mihalache, dr. Corneliu Marinescu, dr. Cătălin Grigorică şi dr. Traian Sburlea), care asigură servicii medicale atât pentru pacienţii din judeţul Galaţi, cât şi pentru cei veniţi din judeţele învecinate, Brăila şi Vrancea.

"Funcţionând, de-a lungul anilor, cu unul, doi, trei sau patru neurochirurgi, actul neurochirurgical s-a desfăşurat fără discontinuităţi, 24 de ore din 24, în ciuda greutăţilor impuse de volumul mare de urgenţe şi chemări de la domiciliu. În ciuda lipsei de dotare la standarde moderne, secţia de neurochirurgie şi-a păstrat statutul de “secţie de elită“ a Spitalului "Sf. Apostol Andrei" din Galaţi", a concluzionat dr. Mihalache.

Citit 14552 ori Ultima modificare Luni, 04 Septembrie 2017 20:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.