Guvernul relansează proiectul SPITALULUI regional Brăila-Galaţi

Guvernul relansează proiectul SPITALULUI regional Brăila-Galaţi
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Executivul, condus de premierul brăilean Mihai Tudose, repune pe tapet mult promisul spital regional Brăila-Galaţi, despre care se vorbeşte de aproximativ zece ani şi pentru a cărui construcţie sunt rezervate aproximativ 15 hectare de teren între cele două oraşe.

Guvernul a aprobat, miercuri, printr-un memorandum, demararea procedurilor necesare pentru construirea a cinci spitale regionale, în Timişoara, Târgu-Mureş, Constanţa, Brăila-Galaţi şi Braşov. Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Executivului, "astfel, vor fi iniţiate demersuri pentru identificarea soluţiilor de finanţare pentru construirea celor cinci spitale regionale, cu încadrarea în ţintele anuale de deficit, şi în cazul în care va fi necesară contractarea unor împrumuturi la nivel guvernamental aceasta se va face cu respectarea legislaţiei privind datoria publică. De asemenea, vor fi demarate consultările cu autoritățile administraţiei publice locale pentru identificarea terenurilor care să permită funcţionarea în condiţii optime şi la standarde de calitate atât din punct de vedere al respectării circuitelor funcţionale, cât şi al asigurării tuturor utilităţilor".

Reprezentanţii Guvernului au precizat că, potrivit programului de guvernare, "Ministerul Sănătăţii este responsabil de pregătirea proiectelor privind construcţia a opt spitale regionale, dintre care trei au ca sursă de finanţare fonduri europene, iar cinci spitale vor fi construite din Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI). "Menţionăm că prin Memorandumul cu tema: Aprobarea demersurilor propuse în scopul identificării de soluţii de finanţare pentru pregătirea proiectelor privind construcţia a trei spitale regionale în Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova, aprobat în şedinţa Guvernului din data de 29.11.2016, s-a prevăzut folosirea documentaţiei realizată în baza Acordului semnat cu BEI pentru a elabora pachetul de documente necesar pentru asigurarea finanţării proiectelor cu finanţare guvernamentală şi lansarea procedurilor de licitaţie pentru finalizarea investiţiilor aferente celor trei spitale regionale. De asemenea, anul acesta, prin hotărâri ale guvernului, s-a creat cadrul legal pentru trecerea în administrarea Ministerului Sănătății a suprafețelor de teren necesare construirii acestor spitale", precizează Biroul de Presă al Guvernului.

Reamintim că despre construcţia spitalului regional Brăila-Galaţi se vorbeşte de aproximativ zece ani. În anul 2009, a fost rezervată acestui proiect o suprafaţă de aproximativ 15 hectare între cele două oraşe, care fac parte din cele peste 1.000 de hectare preluate de municipiul Galaţi de la Vădeni.

Citit 6558 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Noiembrie 2017 12:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.