Destinaţii care nu fac parte din itinerariile clasice. Cinci locuri mai puțin populare de VIZITAT în Amsterdam

Destinaţii care nu fac parte din itinerariile clasice. Cinci locuri mai puțin populare de VIZITAT în Amsterdam
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Amsterdam este o destinaţie atât de complexă, încât merită vizitată de mai multe ori pentru a asimila frumuseţea acestui oraş. Trebuie să bifezi măcar câteva din cele 1.281 de poduri şi miile de căsuţe boeme care sunt susţinute de peste 11 milioane de bârne de lemn. Pe lângă toată acestea, se adaugă locurile pe care numai un localnic ţi le-ar putea recomanda.

Am sugerat câteva locuri mai puţin populare pentru turişti, pentru că nu fac parte din itinerarele clasice şi care pot fi vizitate în orice sezon. Dacă aţi mai fost în Amsterdam sau aţi vrea să exploraţi şi locuri mai puţin cunoscute, vă invit să urmăriţi această lista.

Micropia - singurul muzeu de microbi din lume

Dacă eşti puţin pasionat de microbiologie sau îţi pasă de lumea microscopică ce ne înconjoară, asta este un loc pentru tine. La Muzeul Micropia sunt prezentate bacteriile şi viruşii din natură, din casă noastră, corpul nostru şi aşa mai departe. Vei fi fascinat să afli că oriunde te duci, plimbi cu tine aproximativ 100 de trilioane de microbi care îşi fac treaba în timp ce tu îţi vezi de viaţă. Microbul tardigrade  numit şi "ursul de apă" este poate cel mai faimos şi rezistent microb, motiv pentru care a fost trimis şi în spaţiu în 2007. Micropia mai are şi un cafe restaurant în incinta muzeului cu o privelişte către curtea interioară a grădinii botanice, care se află chiar lângă Muzeul Micropia.

Cartierul "De Pijp"

Cartierul "De Pijp" este un cartier rezidenţial, fost cartier al clasei muncitoare, ce te va surprinde prin elementele boeme şi cosmopolite ce îl caracterizează. De Pijp freamătă de oameni tineri, cafenele şi restaurante, de aceea inspiră un aer dinamic. Nu se pot spune foarte multe despre acest cartier, ci trebuie văzute cu ochiul liber.

Canale nedescoperite

În Amsterdam există 165 de canale, toate având caracteristicile lor aparte. Trebuie să bifezi măcar zona centrală, care este organizată sub formă de pânză de păianjen inegală, deci destul de uşor să le descoperi pe toate într-un mod organizat. Canalele sunt foarte frumoase atât ziua, cât şi noaptea, atât vara, cât şi iarna, deci nu-ţi face griji că nu vei fi impresionat.

Dacă ai timp, poţi face o plimbare (mai lungă) şi pe malul râulului Amstel, care te va conduce prin cartiere diferite şi unde vei vedea foarte multe case plutitoare.

Muzeul Moco

Printre alte expoziţii de artă găzduite aici, la Muzeul Moco puteţi vedea expoziţia artistului Bansky. El este un artist britanic ce creează graffiti, cu un mesaj aparte faţă de ceilalţi artişti de stradă. Desenele lui exprimă realităţi care ne înconjoară şi care au devenit normalitate: consumerism extrem, războaie fără sfârşit, guverne iresponsabile. Bansky, însă, pune în antiteză şi partea bună a lumii şi anume iubirea, care poate rezolva multe probleme. Cel mai cunoscut desen al lui este Fata cu balonul roşu, opera folosită că suport al refugiaţilor sirieni în 2014. Moco este de găsit chiar în spatele muzeului Rijksmuseum.

Ganguri feerice

Amsterdam este un oraş versatil şi te surprinde plăcut în orice anotimp ai fi. Pe lângă asta, oraşul asta nu e tipul de destinaţie în care, dacă ieşi din zona crepusculară a centrului, nu mai vezi nimic interesant. Din contra, în Amsterdam poţi descoperi străduţe neaglomerate, deosebit de cochete, pe care nu le găseşti pe lista obiectivelor turistice.

Caută pe harta cafeneaua Zeppos şi te va ghida către cel mai frumos gang din Amsterdam.

Sursa: www.ghiduri-turistice.info

Citit 4763 ori Ultima modificare Vineri, 02 Februarie 2018 19:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.