Top opt atracţii turistice din Egipt

Top opt atracţii turistice din Egipt
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Casă a faraonilor antici, Egipt era, până acum câţiva ani, o destinaţie excelentă pentru turiştii din întreaga lume şi, implicit, din România. Evenimentele neplăcute care s-au succedat însă pe malurile Nilului au tăiat mult din elanul industriei turismului din Egipt, în condiţiile în care aceasta era de-a dreptul înfloritoare. Chiar şi aşa, călătorii îşi înving temerile şi încă îşi cumpără vacanţe în această ţară.

Mânăstirea Sfânta Ecaterina

Sfânta Ecaterina se află la poalele Muntelui Sinai, unde se povesteşte că Moise a primit cele zece porunci. Această mânăstire din deşert, una dintre cele mai frumoase din lume, găzduieşte o colecţie incredibilă de iconografie religioasă, artă şi manuscrise, fiind totodată casa Rugului Aprins. Dintr-o vizită la mânăstirea Sf. Ecaterina nu poate  lipsi şi o excursie pe Muntele Sinai, acolo unde poţi admira superbe răsărituri sau apusuri de soare.

Muzeul Egiptean din Cairo

Muzeul Egiptean din Cairo este unul dintre cele mai mari muzee ale lumii, un loc plin cu comorile faraonilor. Muzeul nu este foarte ordonat, dar are farmecul lui şi găzduieşte o cantitate uluitoare de exponate. În orice sală vei găsi câte o bucată de artă antică, de o valoare inestimabilă.

Alexandria

Alexandria este cel mai european dintre oraşele Egiptului, având o istorie pe care nu o au multe alte oraşe ale lumii. Întemeiat de Alexandru cel Mare, locul de naştere al Reginei Cleopatra, port renumit al Mării Mediterane vreme de zeci de ani, Alexandria are astăzi o atmosferă aparte, pe placul multor vizitatori.

Deşi păstrează puţine rămăşiţe istorice ale gloriosului trecut, Alexandria te îmbie printr-o plimbare fără ţintă pe interminabila faleză, prin cafenelele şarmante şi mărfurile din bazar.

Oaza Siwa

Aflată în vestul ţării, oaza Siwa este un refugiu înconjurat de plantaţii de palmieri şi de numeroase izvoare de apă dulce, fiind cel mai pitoresc loc al Deşertului de Vest. Localitatea este centrată în jurul ruinelor unei imense cetăţi de cărămidă, care domină priveliştea. Siwa poate fi oricând locul din care să-ţi planifici o aventură în deşertul egiptean.

Aswan

Cel mai liniştit oraş al Egiptului este Aswan, „aşezat” pe coturile şerpuitoare ale Nilului. Susţinut de dune de culoare portocalie, Aswan e locul perfect în care să te opreşti şi să te relaxezi pentru câteva zile, bucurându-te de o atmosferă ceva mai răcoroasă.

Ia un vapor şi mergi de-a lungul râului, pe lângă insula Elephantine, plimbă-te pe străzile colorate ale satului Nubian, călăreşte o cămilă până la mânăstirea Sf. Simeon sau pur şi simplu bea ceai la restaurantul de pe vaporaş, privind liniştit la peisajele pe lângă care treci.

Abu Simbel

Chiar şi într-o ţară doldora de temple, Abu Simbel se detaşează ca fiind un obiectiv turistic cu totul special. Vorbim despre marele templu al lui Ramses al II-lea, împodobit la exterior cu o colosală galerie de statui şi la interior cu o serie de picturi murale.

Pe bună dreptate renumit pentru proporţiile sale megalitice, Abu Simbel este, de asemenea, cunoscut pentru faptul că a fost mutat de la locul său original, într-o amplă operaţiune UNESCO din anii 60, ce s-a întins pe durata a 4 ani, după ce a fost la un pas să dispară sub ape din cauza barajului Aswan.

Templul Karnak din Luxor şi Valea Regilor

Cunoscut pentru Valea Regilor şi pentru Templul mortuar al reginei-faraon Hatshepsut, oraşul Luxor, de pe malul Nilului, prezintă o mulţime de atracţii turistice. Acesta este Teba antică, temelia noului regat al faraonilor. În vreme ce pe ţărmul estic al Nilului, Luxorul promite o atmosferă comercială, pe cel vestic, mai liniştit, dar şi mai turistic, atrage ca un magnet graţie pachetului de morminte şi temple, pentru care a fost numit cel mai mare muzeu în aer liber din lume.

Piramidele din Gizeh

Construite ca morminte pentru marii faraoni, şi păzite de enigmaticul Sfinx, piramidele din Complexul de la Gizeh au trezit admiraţia călătorilor de-a lungul anilor, punând deseori în încurcătură istoricii şi arheologii care îşi băteau capul pentru a desluşi modul în care au fost realizate.

Piramidele din Gizeh sunt, astăzi, un punct de atracţie major pentru orice călătorie sau excursie în Egipt.

Sursa: tuktuk.ro

Citit 6126 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Septembrie 2018 12:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.