Explorarea faunei sălbatice din India

Explorarea faunei sălbatice din India
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Parcuri naţionale din India sunt, cu siguranţă, minunate pentru împătimiţii de animale sălbatice, captivaţi de splendoarea naturii. Toate regiunile protejate din această ţară au de oferit perspective frumoase. Însă unele dintre aceste zone protejate sunt împodobite cu o serie de caracteristici inimitabile, care le fac unice. Să explorăm unele parcuri naţionale din India şi să vedem ce le diferenţiază.

Parcul Naţional Hemis

Parcul Naţional Hemis este un parc naţional de mare altitudine, situat în estul regiunii Ladakh din Jammu şi Kashmir. Nordul acestei arii protejate este închis de malurile râului Indus. Factorul care atrage iubitorii de animale cel mai mult este vederea leoparzilor de zăpadă din Parcul Naţional Hemis.  Zona adăposteşte o populaţie imensă de leoparzi de zăpadă. Există în jur de 200 de leoparzi de zăpadă în regiune şi prezenţa lor în mijlocul fascinantei panorame cu zăpadă îi creează privitorului o deosebită plăcere.

Aici precipitaţiile sunt slabe şi, prin urmare, flora parcului este formată din păduri aride de ienupăr, mesteacăn, brad şi răchită. În afară de leopardul de zăpadă, în fauna din Hemis mai există oaia albastră, muflonul eurasiatic, ibexul asiatic, ursul brun eurasiatic, vulpea tibetană, vulpea roşie etc.

Parcul include un traseu de trekking, care constituie una dintre cele mai mari atracţii pentru turişti.

Parcul Naţional Sundarbans

Parcul Naţional Sundarbans este un parc naţional, o rezervaţie a biosferei şi o rezervaţie de tigri din Bengalul de Vest, India. Parcul este o partea a pădurii Sundarban, care se prelungeşte în Delta Gangelui. Pădurile de mangrove din deltă îi conferă acesteia un verde de neuitat.

Principalul punct de atracţie al acestui parc este populaţia densă de tigri care poate fi observată aici. Adăposteşte aproximativ 400 de tigri.

În afară de tigri, în parc mai pot fi întâlnite animale cum ar fi: pisica pescar, macacul, pisica leopard, mangusta gri indiană, mistreţul, pisica de junglă, vulpea, pangolinul, cerbul chital, vulpea zburătoare etc.

În 2012, camerele de filmat fără operator au surprins în parc imaginea unui animal necunoscut. A fost o pisică ce nu mai fusese văzută înainte în Sundarbans. Această pisică era mai mică decât un leopard şi mai mare decât pisicile sălbatice.

Parcul Naţional Keibul Lamjao

Situat în frumosul stat Manipur, Parcul Naţional Keibul Lamjao se întinde pe mai mult de 40 de kilometri pătraţi de vegetaţie plutitoare. În afară de topografia bogată şi plantele verzi, o atracţie majoră care ademeneşte iubitorii de natură în parc este Lacul Loktak. Acesta este cel mai mare lac cu apă dulce din ţară.

Parcul are, de asemenea, o varietate imensă de specii de animale exotice. Zona este habitatul preferat al cerbului dansator. Parcul are o vegetaţie care coboară în adâncime până la 1,5 metri şi care pluteşte continuu. Aceste plante plutitoare sunt denumite “phumdi”.

Parcul Naţional Marin

Parcul Naţional Marin se află în largul Golfului Kutch. El se întinde pe o suprafaţă de 458 de kilometri pătraţi şi cuprinde un set de 42 de insule. Câteva dintre insulele mai cunoscute sunt Poshitra, Pirotan, Karubhar şi Narara.

Admiratorii de natură sunt atraşi de fauna sălbatică exotică a parcului naţional. Printre animalele care pot fi văzute în parc sunt coralii licheni, molusca fluture, barza pictată, molusca cu carapace, caracatiţa etc.

Parcul Naţional Namdapha

Parcul Naţional Namdapha, situat în Arunachal Pradesh, este cea mai mare regiune de protejare a biodiversităţii din Himalaya de Est. Ca mărime, Namdapha este al treilea parc naţional din India. Regiunea este renumită pentru pădurile sale întinse de dipterocarp. Parcul adăposteşte o gamă largă de specii de mamifere.

În afară de marii prădători, există aici lupi, câini sălbatici asiatici, manguste, urşi negri asiatici, panda roşu, bizon indian, căprioare sambar, capra-antilopă takin şi multe altele. Interesant este că la periferia parcului trăieşte un trib local, numit Lisu.

Sursa: dozadebine.ro

Citit 5227 ori Ultima modificare Duminică, 02 Decembrie 2018 12:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.