Kefalonia, cea mai mare insulă ionică

Kefalonia, cea mai mare insulă ionică
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Insula Kefalonia este o insulă grecească din Marea Ionică. Când spunem Marea Ionică, ne gândim la superbele ape ale mării care scaldă Zakynthos. Cea mai mare dintre insulele ionice, cu o suprafața de aproape 690 de kilometri pătrați și o populație de peste 45.000 de locuitori, Kefalonia este una dintre cele mai vizitate destinații din Grecia. Plaje, peșteri, dar și atracții cum ar fi bucătăria, arhitectura sau cultura, cu diverse influențe aduse de popoarele care au dominat de-a lungul timpului insula, toate aceste elemente atrag aici milioane de turiști din lumea întreagă. La fel ca și în celelate insule ionice, în Kafalonia întâlnim clima mediteraneană, caracterizată de ierni ploioase cu temperaturi de cel mult 5 grade Celsius și veri în care temperaturile se situează cu precădere în jurul a 28 de grade Celsius, iar temperatura apei ajunge la 25-26 grade Celsius.

Una dintre cele mai frumoase plaje din Kefalonia este plaja Makris Gialos, populară pentru nisipul strălucitor și pentru apa curată și azurie, situată la mai puțin de cinci kilometri de capitala Argostoli. Vegetația densă, pinii înalți și rocile mari de la malul mării sunt alte elemente care fac din Makris Gialos una dintre cele mai apreciate plaje ale insulei.

Cea mai faimoasă plajă din Kefalonia este însă Myrtos, care a fost inclusă în numeroase articole de călătorie și este catalogată a fi una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia, dacă nu chiar din lume, primind numeroase distincții pentru curățenie și frumusețe naturală.

Zeci de restaurante cu specific grecesc își așteaptă oaspeții cu meniuri care de care mai variate și mai bogate. Souvlaki, stiffado și plăcinta kefaloniană cu carne sunt doar câteva dintre cele mai apetisante mâncăruri ce pot fi consumate pe insulă. Un meniu asezonat cu un pahar de vin și muzică bună costă în medie 20-25 de euro.

Kafalonia vine în întâmpinarea turiștilor cu o paletă largă de oferte pentru petrecerea timpului liber, de la diverse sporturi nautice până la exploarea muzeelor, bisericilor sau a satelor din jur, unde tradiții de sute de ani sunt păstrate cu sfințenie. Acestora li se adaugă diverse festivaluri de teatru, muzică sau dedicate vinului ori unor sfinți, cele mai multe dintre ele fiind programate în intervalul mai-septembrie.

Turiștii mai pot opta pentru o croazieră pe mare sau pentru o plimbare cu bicicleta prin Parcul Aenosun, pot vizita mănăstirea Kipouria, cea mai impunătoare clădire de pe insulă, Castelul Agios Giorgos, Farul Gerogombos și Portul Patras.

Două atracții spectaculoase sunt peșterile Melissani și Drogarati. Prima dintre acestea este situată pe coastă estică a insulei și este de fapt un lac cu apă jumătate sărată și jumătate dulce, ce poate fi vizitată cu barca. Peștera Drogarati a fost descoperită în urmă cu trei secole. Turiștii vin aici pentru a asculta diverse concerte, organizate frecvent în timpul verii și pentru a admiră stalactitele și stalagmitele. Peștera Drogarati este o peșteră naturală de acum 150 de milioane de ani.

În Kefalonia se poate merge cu barca sau avionul. Astfel, pentru a ajunge în Kefalonia se poate lua feribotul din porturile Patras sau Kyllini, rutele fiind foarte frecvente în timpul sezonului estival. O altă variantă este pe calea aerului, aeroportul din Kefalonia aflându-se la doar zece minute de capitala insulei, Argostoli. Dacă ajungeți în Kefalonia, trebuie să ajungeți și în Ithaka, o insulă ionică micuță, apropiată de Kefalonia. Puteți opta pentru cumpărarea unui pachet de la agențiile turistice locale, care vă duc în Ithaka și vă asigură și turul insulei cu un autocar. Din insula Kefalonia este originar bunicul marelui dramaturg român Ion Luca Caragiale, pe nume Ștefan.

Sursa: grecia.de-weekend.ro

Citit 5505 ori Ultima modificare Vineri, 08 Februarie 2019 18:35

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.